2024. április 25. - Márk

Egy kemény vélemény

Balogh Gyula nyílt levele Dr. Budai Gyula MAGOSZ igazgatónak: Tisztelt Igazgató úr ! Kedves Gyula! Évek óta figyelem a MAGOSZ-vezérkar példátlan kísérleteit arra, hogy a gazdatársadalmat összeugrassza a feldolgozóipar szereplőivel....
2008. július 12. szombat 13:12 - Hírextra

Ez azért is érthetetlen, mert a termelő és a feldolgozó mindeddig szoros egymásra utaltságban végezte a munkáját. Elképedve hallgatom azt a hazudozást, miszerint Ti már tudni vélitek, hogy az ipari alma felvásárlási ára 9 FT/kg lesz 2008-ban.

Sajnos ezt a valótlan tartalmú híreszteléseteket a csatornamédia szinte minden szereplője átvette, és tényként próbálta szétröpíteni csakis a botrány kedvéért. Az almafeldolgozó ipar egyik legnagyobb kapacitású szereplőjeként én még nem tudom megmondani, hogy mennyit fogunk fizetni az ipari almáért, mivel ennek árát mindig az almasűrítmény diktátumszerű világpiaci ára határozza meg, és mivel Magyarország jelentéktelen szereplője a vertikumnak Kínához és Lengyelországhoz képest, ezért mindenféle adatközlés július elején bárgyú és felelőtlen találgatásnak vagy jóslásnak tűnik.

Tudomásom szerint a MAGOSZ alapszabályában nem szerepel feladatként a termelők és feldolgozók egymásnak ugrasztása. Nektek, csakúgy mint a különböző terméktanácsoknak, egészen más feladatotok lenne Gyula. Sajnos ezzel a feladattal Ti egyáltalán nem foglalkoztok, ezért 50 forint a meggy kilója, ezért kényszerül a magyar gazda 25.000 forint nettó áron eladni a búzáját az 50.000 forintos földközi-tengeri eladási lehetőség helyett, és ezért lesz a zöldség ágazat is teljesen kiszolgáltatott helyzetben.

Egyetlen ágazatban sem tudtátok megteremteni az értékesítési lehetőségeket, nem beszéltek arról, hogy a magyar feldolgozók is kiszolgáltatott helyzetben vannak, hogy 10-15 millió üveg tavalyi meggy és kb. 40.000 tonna múlt évi almasűrítmény áll raktárban. Magára valamit is adó feldolgozó már rég kilépett az almaterméktanácsból, mert sem ők, sem más érdekképviseletek nem tesznek mást, csak arra törekednek hogy minél több tagdíjat beszedjenek és azt az ágazatnak eredményt soha nem hozó külföldi útjaik sokaságára fordítsák. Vezetőiknek az a legfontosabb, hogy a zsebüket teletömjék a gazdáktól beszedett tagdíjjal, és politikai tőkét kovácsoljanak saját maguknak, mint ahogy Ti is teszitek nap mint nap.

Azonnal hagyjatok fel a kártékony uszítással és bajkeveréssel! Kezdjetek el inkább azzal foglalkozni, hogy a multinacionális üzletláncokba ne kerüljön be a rengeteg romlott és átcímkézett élelmiszer, mert ha ezt ki tudjátok szűrni, mindjárt a megérdemelt szintre emelkedik a magyar gazdák termékeinek az ára. Ha tovább rontjátok a feldolgozóipar hírét és becsületét, könnyen arra ébredhettek, hogy a maradék, hathatós segítségetekkel csődbe jutott vagy csőd szélén tántorgó feldolgozó üzem végérvényesen bezár és akkor tényleg kicsi lesz a Kossuth tér az oda önthető magyar áruk befogadására. Az élet-halál harcot folytató magyar feldolgozóipar végét akarjátok Igazgató Úr?

Ha leromboljátok a még maradék magyar feldolgozóipar hitelét és jó hírnevét, azon vehetitek észre Magatokat, hogy annak hiányában a már most is erőfölénnyel élő multik fogják nemhogy a mostani áron, de még a mostani árnak a töredékért is felvásárolni a terményeket.  Szégyen, hogy érdekvédőknek nevezitek magatokat! Nem fogjátok fel, hogy a mezőgazdaságban tapasztalható krízis a feldolgozóipar tönkretétele után alakult ki?

A hozzá nem értésetek, a rosszindulatotok, az alantas politikai ambícióitok, az örökös szereplési vágy elvonta a figyelmeteket mindarról, amit érdekképviseleti szervezetként a magyar gazdatársadalom érdekében kellett volna tennetek. Obreczán Ferenc főtitkárotokat látva az egyik liberális televízióban, a gazdálkodó nem tudhatta, hogy sírjon vagy nevessen, mert tragikomikus  tanúbizonyságát tette a szakmai alkalmatlanságának, rosszindulatának, egyszersmind dilettantizmusának.

Ha az Orbán-kormány Martonyi János nevű külügyminisztere Göteborgban nem teremtette volna meg a jogi feltételét a magyar föld idegenek általi kivásárlásának, akkor a földvédő mozgalmatokra ma nem lenne szükség. Nem ezt kellene elmondanotok a becsapott, földjeiktől rendre megfosztott, a Ti gondjaitokra bízott gazdáknak, Gyula ?

A valódi rendszerváltás ígéretét magában hordozó traktoros tüntetést is minden eredmény nélkül azért szerveztétek, hogy elnököddel együtt naponta legalább ötször nyilatkozhassatok a botrányt imádó médiumokban, majd amikor már biztosan láttátok az öt-hat képviselői mandátumot a zsebetekben, mindenkit hülyének nézve ebben az országban, hazaküldtétek a traktorosokat. A szövegelésen, az öncélú ígérgetéseken kívül szívesen látnánk valami kézzelfogható, a munkátoknak betudható eredményt is a magyar gazdák érdekében, de bármennyire fájdalmas ezt itt most leírnom, ezzel még adósak maradtatok az általatok képviselteknek.

Szomorú és elképesztő látni, hogy mennyire alábecsülitek az állítólag általatok képviselt magyar gazdatársadalmat, pedig mind az öngyilkosságba menekülőknek, mind pedig a csőd szélén tántorgóknak olyan szakmai érdekképviseletekre lenne szüksége Magyarországon, amelyek nem  egyéni  politikai és gazdasági érdekeket tartanak szem előtt, hanem megbízatásuknak megfelelően azért dolgoznak, hogy az agyontámogatott multinacionális versenytársakét megközelítő helyzetbe jusson a magyar agrárágazat és a magyar gazdák termékei megfelelő piacra juthassanak külföldön. Ez lenne a dolgotok, nem is kevés Kedves Igazgató úr! Lássatok végre Hozzá, lássátok be, hogy nem a parlamentben és a médiumokban kell szájalni, hanem a portákat és  a határt járni, külföldön pedig piacra juttatni a magyar agrártermékeket!  

Ami pedig a blokádszervezést illeti, már most tisztelettel meghívlak a versenyhivatallal együtt Vajára a telepem elé blokádot szervezni! Ez jó alkalom lesz arra, hogy a jelenlévő gazdáknak és más feldolgozóipari képviselőknek elmagyarázzam, hogy kik is vagytok Ti és miért nem szabad a jövőben rátok szavazni.

    Üdvözlettel:Balogh Gyula

    Kiadó: Magyar Nemzeti Szövetség

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását