2024. április 19. - Emma

91 kiló pénz vitt bankba egy koldus

Bankszámlát nyitott az indiai Kalkuttában egy koldus, és mindjárt 91 kilogrammnyi pénzt helyezett el rajta.
2008. július 10. csütörtök 20:50 - Hírextra
Laksmí Dász elmondta csütörtökön a BBC brit hírszolgálati rádiónak, hogy ez az élete megtakarítása; negyven éve kéreget, azóta, hogy kiskorában megbetegedett gyermekbénulásban.

"Tudtam, hogy egy nap majd megöregszem, beteges leszek, s ezt megfontolva megtakarítottam magamnak a nyugdíjat" - jelentette ki az asszony.

A Central Bank of India menedzsere példaként állítaná a koldust mindenki elé. "Az erőfeszítéseivel megmutatta, hogy mindenki takarékoskodhat, még ha csak alamizsnányi jövedelme van is" - vélekedett.

Dász asszonynak most már bankszámlája van, s már többen is jelentkeztek a BBC-nél, hogy segítenének rajta, pénzt küldenének neki.

Dász 16 évesen kezdte a gyűjtögetést; az érméket vödrökben rejtette el egy nyomornegyedben lévő lakhelyén. Összesen négy vödör telt meg a pénzzel, s noha sok olyan érme is van köztük, amelyet már kivontak a forgalomból, a bank méltányosságból ezeket is elfogadja legálisként. A bank alkalmazottjai három napot töltöttek az összeszámolásával.

Érdekesség még, hogy Észak-Indiában folyamatos hiány van a pénzérmékből, mert azokat Bangladesbe csempészik, ahol beolvasztják, és az eredeti érték hétszeresébe kerülő pengéket gyártanak belőlük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását