2024. április 24. - György

Vetránautós tűra jön hazánkba

Szombaton érkezik a fővárosba a Donau Masters nemzetközi veteránautós túra mezőnye. A versenyzők először a mogyoródi Hungaroringre futnak be, ahonnan rendőri felvezetéssel indulnak Budapest belvárosába a következő útvonalon: Hungaroring - Hősök tere - Kod
2008. július 8. kedd 14:37 - Hírextra
A mezőny legidősebb résztvevő autója egy 95 éves Rolls Royce Silver Ghost, amely elsőként a brit sajtómágnást, Lord Northcliffet szolgálta.

A közel 100 éves jármű idős kora ellenére számos oldtimertúrán vett részt a közelmúltban: például teljesítette a Peking-Párizs közötti túra és az Africa Safari Rally útvonalát.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1976. december 31. előtt gyártott veteránjárművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítik az Ulm-Budapest közötti, közel 960 kilométeres távot.

A túra célja, hogy négy Duna-menti ország - Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország - gazdasági és kulturális kapcsolatait ápolja.

 A látványos túra nemes gesztussal is párosul, hiszen a Donau Masters résztvevői 2006 óta évente tízezer euróval (kétmillió 314 ezer forint) támogatják a négy ország SOS Gyermekfalvait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását