2024. március 29. - Auguszta

Adios Amigos

13 évvel ezelőtt jelent meg a Ramones zenekar „Adios Amigos” névre keresztelt albuma. Ahogy címe is utal rá a csapat kvázi utolsó korongjáról van szó, bár igaz utána még három lemez került a boltokba tőlük.
2008. július 5. szombat 11:50 - paulson
A látszólagos ellentmondás magyarázata egyszerű, hiszen utolsó stúdióalbumról van szó. Csupán két koncertfelvétel és egy „Greatest Hits” válogatás látott napvilágot 1995 után a legendás punk zenekar dalaival. A Ramones egyébként tipikus példája a zenei a „tyúk volt előbb, vagy a tojás” kérdéskörnek, hiszen a punk stílus hivatalos megszületése előtt indult karrierjük.

A látszat máshol is csal, ugyanis az együttes tagjai ugyanis nem egy családból származnak: felvett nevüket, a Ramone-t nem mástól, mint Paul McCartneytől kölcsönözték, aki így turnézott "inkognitóban" egy alkalommal.

A rendkívül gyors, és ennél talán kicsit hangosabb zenét játszó Ramones hatalmas zenei örökséget hagyott maga után, annak ellenére, hogy aktív éveik alatt nem sikerült átütő kereskedelmi sikereket elérniük (vagy talán éppen ezért?). „Rajongói” közt nem kisebb nevek szerepelnek, mint Bono a U2-ból, Lemmy a Motörheadből, vagy akár a Green Day teljes legénysége.

A Ramones tagjai nemcsak nevükben uniformizálódtak, hanem külsejükben is: hosszú haj, bőrdzseki, szakadt farmer kísérte megjelenésben a gyors, egyszerű a kor klíséit nagy ívben kerülő dalokat.

Az együttest 2002-ben vették fel a Rock and Roll Hall of Fame-be. A magyar porondon a Ramones emlékét hangosan ápoló Ramones Mania éppen csütörtökön lépett fel a Zöld Pardonban. Nem kisebb sztárvendég részvételével, mint Tommy Ramone, a legendás zenekar utolsó életben lévő alapító tagja. Az úriember nem mellesleg magyar származású, Erdélyi Tamás néven anyakönyvezték.

Hunyad Ákos, a Pont FM rádió munkatársa Tommy Ramone itt-tartózkodása alatt készített vele interjút, ezt a közeljövőben olvashatjátok a hirextra.hu oldalán is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását