2024. április 25. - Márk

Tisztelet a dinoszauruszoknak

Szinte katonai tiszteletadással fogadták Argentínában azokat a dinoszauruszcsontokat, amelyek több év elteltével kerültek vissza a dél-amerikai országba, miután kicsempészték őket onnan. Az összesen négy tonnányi őskori leletre az amerikai feketepiacon bu
2008. július 4. péntek 17:44 - Hírextra
Fogadásukon a Buenos Aires-i repülőtéren jelen volt több magas rangú katonatiszt és diplomata, többek között az amerikai nagykövet. Az argentin légierő zenekara indulókat játszott, miközben az óriási Hercules szállító repülőgépből kirakodták a több mint 60 millió évvel ezelőtt kihalt hüllők megkövesedett csontjait, az őstörténeti korszakból való rákok ollóit, megkövült farönköket és sok egyéb hasonló leletet tartalmazó ládákat.

A teljes készletet Argentínában lopták el, és feltehetően kövek és ásványok közé rejtve csempészték ki az Egyesült Államokba, ahol aztán az Arizona állambeli Tucsonban két éve rábukkantak egy ásványkiállításon és -vásáron. Hosszú időbe telt, mire sikerült megszervezni a hatalmas mennyiségű lelet hazaszállítását.

A csontokat a Buenos Aires-i Bernardo Rivadavia természetrajzi múzeumba vitték, ahol rendszerezik és visszaszállítják azokba a tartományokba, ahonnan ellopták őket.

Argentína déli részén számos dinoszauruszleletet találtak már, köztük különleges, addig ismeretlen fajokét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását