2024. április 25. - Márk

Megszűnt a halálos járvány a kórházban

Sikerült megállítani a Péterfy Kórház koraszülött osztályán azt a járványt, amely 13 csecsemőt betegített meg, s egyikük életét is vesztette - jelenti a HavariaPress. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a május 30-án felfedezett járványt alig két nap alatt sik
2008. július 3. csütörtök 07:57 - Hírextra

A kórház koraszülött centrumában május 31. és június 25. között felvételi zárlat volt, de pár napja már azt is feloldották. A járvány pontos okára az összes vizsgálati anyag mikrobiológiai elemzésének kiértékelése után derülhet fény, ez július 2. hetére várható.

Május 30-án a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház koraszülött centrumában egy Klebsiella pneumoniae nevű mikroorganizmus okozta kórházi járvány kezdődött. A fertőzés 13 koraszülöttet betegített meg, közülük a megfelelő antibiotikus kezelés ellenére egy meghalt. A laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a fertőzés leküzdésére a megfelelő antibiotikumot alkalmazták, így a babák célzott kezelésben részesültek.

Tizenkét újszülött szervezete jól reagált a kezelésre és meggyógyultak, de egy 900 grammal született, 16 napos koraszülött szervezete nem tudott megbirkózni a fertőzéssel. A járványt a kórház az előírásoknak megfelelően bejelentette, még aznap éjjel megkezdték a kivizsgálást és május 31-én meghozták a járvány felszámolásához szükséges intézkedéseket is. A részlegen június 1-ét követően újabb megbetegedés nem fordult elő, a járványt sikerült megállítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását