2024. március 19. - József, Bánk

Évadzárás a Győri Balettnél

Ha a közönség érzi a minőséget, akkor "velünk tud jönni" - mondta Kiss János igazgató, a Győri Balett évadzáró társulati ülésén szerdán azokra a vélekedésekre reagálva, amelyek szerint "nem könnyen fogyasztható" az együttes legújabb produkciója, a Gaudí c
2008. július 2. szerda 15:03 - Hírextra
A világhírű katalán építészről, Antoni Gaudíról szóló koreográfia színrevitelével nyitották meg a VI. Magyar Táncfesztivált június 20-án Győrött, a produkció általános elismerést váltott ki szakmai körökben. Gustavo Ramirez Sansano spanyol művész koreográfiája nyomán olyan mozgásvilág birtokába kerültek a táncosok, amely tovább gazdagítja kifejező erejüket - jegyezte meg az igazgató, aki azért szólt elsősorban a szakmai megítélésről, mert a táncjátékot az őszi színházi szezonban láthatja a balettkedvelő közönség.

A táncfesztivál hozadéka újabb New York-i meghívás a Győri Balettnek - hangoztatta Kiss János. A Joyce Színház igazgatója a Gaudí darab világpremierjére Győrbe érkezett, és vendégfellépésre hívta az együttest a kelet-közép-európai rendszerváltás 20. évfordulójára tervezett nagyszabású
programsorozatra.

 Az eseményre 2009 novemberében kerül sor a Joyce Színházban, ahol 2002-ben már vendégszerepelt a győri társulat a Purimmal. A Purim, avagy a Sorsvetés című produkció azóta is repertoáron maradt, s már a 200. előadáshoz közelednek.

Az együttes örökös tagja kitüntetést William Fomin magántáncos vette át a szezonzáró eseményen. Hűségjutalmat kaptak a győri együttes kötelekében 10, 25, és 30 éve tevékenykedő művészek, továbbá műszaki szakemberek. Tíz éve táncol a Győri Balettnél Sóthy Virág, 15 éve Horváth István magántáncos. Tíz éve dolgozik az együttesnél Szabó Attila világosító, 25 éve Radványi Tamás díszítő és 30 éve Förhécz Attila díszítő és Hécz Péter fővilágosító.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását