2024. április 19. - Emma

Amerikában is példa a szentendrei napelemes konferenciaközpont

A környezetbarát tervezés nemzetközi példájaként számolt be az Amerika Hangja (VOA) rádió Kelet-Európa első napelemes konferenciaközpontjáról, amelyet Szentendrén adtak át.
2008. június 29. vasárnap 20:57 - Hírextra
A megújuló energiával működő, nulla széndioxid-kibocsátású konferenciaközpont megnyitóján több mint 30 ország kormányának képviselői voltak jelen - hangzott el a rádióban.

A 140 napelemtáblával felszerelt épületet a Budapesttől 20 kilométerre északra fekvő, "festői" városban a Regionális Környezetvédelmi Központ üzemelteti, amelynek létrehozását még idősebb George Bush volt amerikai elnök kezdeményezte, és az Egyesült Államok, Magyarország és az Európai Unió 1990-ben közösen alapította. A központ egykori kommunista országoknak segít leküzdeni a környezetvédelmi kihívásokat. A 375 millió forintos szentendrei ökobarát beruházást elsősorban Olaszország, Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását