2024. április 16. - Csongor

Frizbző kutyák versenye a városligetben

Kutyás juniálist rendez a Flydogs Hungary nevű egyesület frizbi szakosztálya a Petőfi Csarnok mögötti réten június 29-én, vasárnap.
2008. június 23. hétfő 14:33 - Hírextra

A rendezvény keretén belül tartják a Happy Dog Flydogs Hungary Kupát, a nemzetközi világbajnoki kvalifikációs kutyás frizbiversenyt Németország, Hollandia, Csehország, Lengyelország,

Törökország és Magyarország versenyzőinek részvételével. Eddig mintegy 40-50 nevezés érkezett a megmérettetésre, amelynek első négy helyezettje részt vehet a világbajnokságon szeptemberben Amerikában - mondta az MTI-nek Árkosi József, a Flydogs Hungary elnöke.
Az esemény megnyitója délelőtt fél tízkor lesz, míg az első korong tíz órakor repül el. Két futam lesz: távolsági és freestyle. A kutyás frizbi egyik legelterjedtebb változata a távolsági, amikor a pályát több zónára osztják. Minél messzebb kapja el a kutya a levegőben a korongot, annál több ponttal jutalmazza a zsűri. Az is számít, hogy a korong elkapásakor mind a négy lába a levegőben legyen. A gyakorlatra minden versenyzőnek egy perc áll rendelkezésre.


A freestyle futam rendkívül látványos, mert a másfél perc alatt a versenyzők saját zenére adják elő "magánszámukat", amely gyakran akrobatikus elemeket is tartalmaz.
A versenyt kisebb szünetek szakítják félbe, ám a közönség ekkor sem fog unatkozni. A programok között szerepel több más népszerű kutyássport, például a terelés. Ehhez kacsákat engednek el - birkák helyett -, amelyeket adott helyre kell terelniük a kutyáknak. De lesz még flyball (ügyességi játék kutyáknak), agility (lovas díjugratáshoz hasonló sport kutyákkal) és dogdancing (kutyás tánc).
A rendezvényen számos állatmentő szervezet és kutyaiskola is bemutatkozik. Tanácsadással, örökbefogadható kutyákkal várják az érdeklődőket.


Az esemény díszvendége Jeff Perry kutyásfrizbi-világbajnok, aki a versenyt megelőző napokban szemináriumon oktatja a legfontosabb szabályokra a versenyzőket és a bírókat.
A kutyás frizbi egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is. Bárki űzheti ezt a sportot, akinek mozgékony, játékos kutyája van. A versenyeken sincs kikötve, milyen fajtájú ebek indulhatnak. Az persze sokat elárulhat, hogy a vasárnapi rendezvényen a border collie és az ausztrál kelpie fajtájú kutyák részvétele dominál. Mindkét fajta rendkívül intelligens, gyors és fejlett terelőérzékkel rendelkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását