2024. április 26. - Ervin

Szerelmessé tesz, és elveszi az étvágyat

Növeli a szexuális potenciát, de elveszi az étvágyat az a hormontartalmú szer, amellyel skót kutatók kísérleteznek - egyelőre majmokon. Reményeik szerint ez lesz a jövő afrodiziákuma, szerelmi serkentője, immár tabletta formájában
2008. június 20. péntek 09:30 - Hírextra
A férfiak potencianövelő kék tablettájánál, a Viagránál is hatásosabbnak vélt gyógyszert dolgozott ki a skót edinburghi Medical Reserch Council (egészségügyi kutatási tanács) emberi szaporodással foglalkozó részlege. Vezetője, Robert Millar professzor hangsúlyozza, hogy egyelőre csak majmokon és az agyukba injekciózással próbálták ki a szert, de már folynak a kísérletek az erekbe adható injekciós változatával is (ami előfeltétele önkéntes férfiakon lehetséges kipróbálásának).

A szer - amelyet végül tabletta formában szeretnének majd gyártani - hatóanyaga a szaporodásra késztető gonadotropin nevű hormon 2-es számú változata. Eltérően a Viagrától, nem fizikálisan hat, azaz nem a merevedést serkenti, hanem a nemi vágyat, a libidót fokozza. E vágy hiánya minden harmadik nőt és minden hatodik férfit megfoszt a teljes élettől. Az utóbbiak esetében a még erejük teljében lévő, nem idős, ám a stressztől folyamatosan terhelteket is.

A majmokon folytatott, egyelőre még brutális kísérletek során a szaporodásra serkentő gyógyszer hatására a hímek sokszorta aktívabbaknak bizonyultak, mint az ettől mentesült kontroll csoportban megfigyelt társaik, és hamarosan kivívták a csoport nőstényei feletti uralmat is.

A kiválasztottak viszont - érdekes mellékhatásként - lényegesen kevesebb ételt, a többiekénél harmadnyival kevesebbet fogyasztottak. Emiatt, s a fokozott nemi aktivitásuk következtében észrevehetően gyengültek. Így a csoport háreme feletti uralmukat veszélyeztetni kezdte, hogy a nem injekciózott hímekkel vívott verekedésekben kezdtek alulmaradni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását