2024. április 24. - György

Ösztönzik a gyerekeket a rajzolásra

A KOGART 850 ezer forint összdíjazású gyermekrajzpályázatot írt ki az "Én Na’Conxypan-om" címmel a magyar festészet megismerése és a múzeumlátogatás népszerűsítése érdekében. A díjakért alsó és felső tagozatos általános iskolás osztályok indulhattak
2008. június 18. szerda 14:13 - Hírextra
Az áprilisban meghirdetett pályázatra beérkező alkotások közül a zsűri alsós kategóriában a szentendrei "Agy tanoda" 3.osztályát, felsős kategóriában a maglódi Általános és Vermesy Péter Művészeti Iskola 6.osztályát találta a legjobbnak. Az első díj mindkét kategóriában 300 ezer forint.

Második helyezést alsós kategóriában a budapesti Karácsony Sándor Általános iskola 3. osztálya illetve a felsősök közt megosztva a Komlóstetői Általános iskola Fazola Henrik Tagiskolája 6. osztálya és a budapesti Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7.osztálya nyert, díjuk 100 ezer forint. Harmadik díjat a budapesti Lauder Javne Általános iskola 2. Áfonya osztálya és a budapesti Áldás utcai iskola 7.osztálya kapott, ők rajzeszközöket nyertek 25 ezer forint értékben.

Az eredményt 2008. június 18-án hirdették ki a KOGART 108-ban. A díjakat Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke adta, át a munkákat Simkó István festőművész, művésztanár, a zsűri elnöke értékelte. A legfantáziadúsabb rajzokat az érdeklődők a helyszínen (Budapest, Andrássy út 108.) június 25-ig megtekinthetik.
Info: sajto@kogart.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását