2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megkezdték az aláírásgyűjtést

Az Országos Választási Bizottság és az Alkotmánybíróság jóváhagyása után a ZÖLDEK országosan elkezdhették a 200.000 aláírás összegyűjtését az "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai
2008. június 18. szerda 09:14 - Hírextra
Az első hónap folyamán 25.000 ember írta alá a népszavazási aláírásgyűjtő íveket, ami egyenlőre elmarad a várt mennyiségtől, de betudható ez a szám az induláskori szervezési feladatok és nehézségek sokaságának, valamint a médiaszereplések hiányának is – mondta el Szamos Gábor sajtószóvivő.

A ZÖLDEK szóvivője szerint valójában általános igényt fogalmaznak meg, amikor úgy gondolják, hogy egy jogállamban mindenkinek egyenlő elbírálás alá kell esnie, különös tekintettel az ország vezetőire – akik ma a példamutatás helyett továbbra is csak az állampolgárok kedélyeit borzolják, miközben mélyen hallgatnak a körülöttük lévő visszás helyzetekről.

Ezen változtatni csak is nagyszabású társadalmi összefogással, és a nyilvánosság erejének segítségével lehet, ezért arra kérik az írott és elektronikus sajtó képviselőit, tárják a közvélemény elé mindezt, és adjanak hírt a népszavazási kezdeményezésről. Szeretnék azt is, ha az országos és helyi médiák beszámolnának arról, hogy hol tartanak a ZÖLDEK és a népszavazási kezdeményezést támogató civilek ebben a nem mindennapi kihívást jelentő munkában, amihez most mindenki segítségére szükségük lenne annak érdekében, hogy a honatyák végre komolyan is vegyék őket.

A szóvivő beszélt arról is, hogy nap mint nap szembesülhetünk azzal, mennyi kötelezettséget rónak ránk, és milyen keményen büntetik a legapróbb szabálytalanságokat is. Szigorú bizonylatolással jár minden pénzügyi esemény, még egy doboz gyufáról is számlát kell kiállítani, és költségeket is csak számla alapján lehet bárkinek elszámolni.
Ennek ellenére Magyarországon létezik egy kivételezett réteg, mely ahelyett hogy példát mutatna, a törvények felett állónak tekinti magát. Az országgyűlési képviselőkről van szó, akiknek a költségtérítése a minimálbér tízszeresét is elérheti – és mindezt adómentesen, bizonylatok nélkül kapják – zsebbe!

Az igazságtalanságok feloldására kezdeményezték ezt a népszavazást, és bíznak abban is, hogy az aláírásgyűjtéssel sikerül egy rég várt megtisztulási folyamatot elindítaniuk, amihez bárki csatlakozhat, aki szeretné, hogy Magyarországon végre egy igazságosabb rendszer jöjjön létre.
A 200.000 aláírás összegyűjtésére igazi társadalmi összefogást szeretnének létrehozni, amire már régóta vár mindenki.

Szerintük ezt a népszavazást szinte kiadások nélkül, ingyen lehetne jövőre megtartani az EU-s választással egy időben, és amennyiben sikerül összegyűjteni a szükséges aláírásokat, ez lesz az első olyan referendum, ami a hatalmi elit mohóságának szab gátat.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását