2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kávéházi humor 8 héten át

Terézváros hagyományát, a régi kávéházi humort szeretné felidézni a VI. kerületi önkormányzat a Terézvárosi Kabaré című nyári programsorozattal: június 26-tól nyolc héten át, csütörtök esténként ingyenes esteket rendeznek a Nagymező utcai Komédiás Kávéház
2008. június 18. szerda 16:07 - Hírextra
Verók István, a kerület polgármestere a sorozatról tartott szerdai tájékoztatón úgy fogalmazott: Terézvárost Budapest kulturális fővárosának tekinti. "Tizennégy színház található a kerületben, két művészeti egyetemünk van, minden amellett szól, hogy itt kulturális életet kell élni, és az önkormányzatnak ennek minden szintjét biztosítania kell" - jegyezte meg.

Hozzátette: a Pesti Broadway kialakulásának kezdetei a XX. század elejére tehetők, 1901-ben alakult meg a Teréz körúton az első hazai kabaré. Már az új időszámításhoz kötődik Hofi Géza, Terézváros díszpolgára, akinek szobrát a Nagymező utcában állították fel.

Verók István kifejtette: "ezeket a hagyományokat kívántuk megújítani, mikor felkértük Farkasházy Tivadart, a magyar kabaré meghatározó személyiségét, hogy szervezzen meg egy olyan kabarésorozatot, melyet csütörtök esténként a Komédiás Kávéház teraszán láthatnak az érdeklődők".

A polgármester szerint ennek az újszerű megoldásnak köszönhetően a műsort a kávézóban ülők is élvezhetik majd, de az utcán arra járók is megállhatnak, és egy kicsit kikapcsolódhatnak.
Mivel a régi kávéházi humor is sokszínű volt, a programsorozat összeállításánál is ugyanerre törekedtek a szervezők. A fellépők között lesz az inkább íróként ismert Para-Kovács Imre, Bödőcs Tibor és Varga Ferenc József, akik a stand-up comedy képviselői, valamint Maksa Zoltán, Nádas György, Éles István, Ayala és Bach Szilvia.

Éles István humorista elárulta, a fellépő művészek műsoraikban az utca humorát is szeretnénk visszacsempészni. "Nekem, mint humoristának ez a helyszín Eldorádó" - utalt a Nagymező utca színházi hagyományaira, felidézve többek között Kellér Dezső, Rátonyi Róbert, Keres Emil és Szabó Gyula alakját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását