2024. április 20. - Tivadar

Magyar művészek Prágában

Boldoczki Gábor trombitaművész Prága Főváros Szimfonikus Zenekara, a FOK évadzáró koncertjének szólistája lesz kedden és szerdán este a prágai Smetana-teremben.
2008. június 17. kedd 21:23 - Hírextra
A prágai zenekar több mint 70 éves múltra tekint vissza és a FOK rövidítés korai tevékenységét - film, opera, koncert - szimbolizálja. A hangversenyen elhangzik Gustav Mahler IX. szimfóniája és Joseph Haydn Esz-dúr koncertje trombitára és zenekarra - mondta el az MTI-nek Harsányi Ilona, a prágai Magyar Kulturális Központ igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy a koncert megvalósulásához a magyar intézet is hozzájárult.

A komolyzenét sugárzó cseh Classic rádió tíz nap óta napi két alkalommal hirdeti a koncertet és kiemeli, hogy a világhírű ifjú magyar trombitaművész, Boldoczki Gábor volt a győztese annak a nemzetközi zenei versenynek, amelyet 1997-ben a Prágai Tavasz zenei fesztivál keretében rendeztek - jegyezte meg Harsányi Ilona.

Prága egyik legnevesebb hangversenytermében, a Vigadóban június elején a Prágai Tavasz zárókoncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar adta Fischer Iván vezényletével. Dvorák szerzeményeit szólaltatták meg, majd Schiff András zongoraművész Dvorák g-moll zongoraversenyét adta elő, kirobbanó sikerrel.

"Schiff András, a kiváló magyar zongoraművész a cseh zene legjelentősebb +követe+ és nálunk erről általában nem sokat tudnak" - jegyezte meg rosszallóan a Prágai Tavasz fesztivál honlapja. A nagysikerű koncert védnöke Szabó István prágai magyar nagykövet volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását