2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A franciázás ideje lejárt

Mint az összes női hóbort, így a körmök ápolása, adott esetben pótlása cseppet sem új keletű dolog. Meglepőnek hangozhat, ám már az ókorban is mindent megtett a gyengébbik nem szépsége érdekében
2008. június 14. szombat 10:27 - Zelenij Linda
Az egyiptomi fáraónők aranyozott műkörmöket viseltek, de a szegényebb réteghez tarozó nők sem akartak lemaradni, ők általában hennát használtak körmeik színezésére, mivel a lakkot ekkor még nem fedezték fel. A körömlakkot - mint a legtöbb teljesen haszontalan női dolgot - egy férfi találta fel, méghozzá Charles Revlon.

Nem túl bizalomgerjesztő azonban, hogy a Revlon cég eredetileg autófényezéshez használt anyagokkal foglalkozott. A mostanság divatos műkörömépítés pedig a fogászatból ered, és a mai napig is sokat merít belőle. Térhódítása persze - mint számos felesleges dolog - Hollywoodból indult útnak, miután a színésznők elkezdték rendszeresen alkalmazni a körömpótlást a forgatások során. A műkörömről sokáig terjengett az a pletyka, hogy nagyon káros lehet a szervezetre. De ezen sem kell többet aggódni, mivel az ide nyártól amúgy sem divat az 5 centis műkarom.

Az új trend az ide évtől a japán manikűr, ami régen a szigetországi arisztokrácia titka és kiváltsága volt. Mára azonban bárki számára elérhető. A módszer kiváló és egyszerű: azoknak is segít - méghozzá természetes módón - akiknek gyenge a körme. Sőt, remek regeneráló hatása van, ugyanis miután megszabadulunk műkörmeinktől, garantáltan megviselt állapotban lesz a kezünk.

Az eljárás lényege, hogy propoliszt, azaz méhviaszt dolgoznak bele a körmökbe, majd polírozzák. Ettől a köröm erős és fényes lesz, azaz szép és csillogó hatást érünk el, nem beszélve arról, hogy megmarad a természetes és komfortos érzés. Hozzá kell azt is tenni, hogy a japán manikűr fontos része a masszázs, amit aromaterápiás selyem-zsákocskákkal végeznek, és ez az egész kézfejre jó hatással van.

Ebből is látszik, hogy nem csak a ruha számít. Ráadásul, jó néhány statisztika bebizonyította már, hogy a pasik a kezeket is fontosnak tartják. Ugyanis azt már ők is tudják, hogy a körmök árulkodnak a tulajdonosukról. Lássuk miről is, mit tudhatsz meg a körömstílusodról!

Trendi, ápolt, rövidebb körmök:
Ezek a körmök vidám, pörgős csajra vallanak, aki mindig szívesen ismerkedik és barátkozik. Fontosak számodra a belső tulajdonságok és a jó humor. Általában olyan pasikat hálózol be, akik az örök gyerek kategóriába tartoznak.

Színtelen, gyakran rágott körmök:
A körömrágás nem tartozik a legvonzóbb tulajdonságok közé, ráadásul nem is vall kiegyensúlyozott jellemre. Többnyire szentimentális, érzékeny lélekre utal. Olyan pasikat vonzol, aki ugyanolyanok, mint te, kicsit szorongósak és félénkek.

Francia manikűr, vagy hosszú műköröm:
Bár nagy divat volt, mégis alapvetően a külvilág felé az: üzenete, hogy viselője többnek szeretne látszani, mint ami. A típusod azoknak a pasiknak a gyengéje, akik egy doromboló kiscicát keresnek maguknak.

Végül pedig néhány elrettentő példa, és nem is akárkiktől, hanem a nagy sztároktól. Akiktől pedig elvárná az ember, hogy normális és ápolt kezekkel mászkáljanak. De hát ők is csak emberek.

Itt van például Lilly Allen, aki még egy koncert előtt sem gondoskodik körmeiről.
Ashlee Simpson is inkább manikűröshöz járna, semmint plasztikai sebészhez.
Nem beszélve Britney Spearsről, akinek úgy fest kisebb gondja is nagyobb, mint hogy a körmei ápoltságára figyeljen
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását