2024. április 23. - Béla

Még idén eldől a taszári repülőtér sorsa

Még az idén szeretnének dönteni a taszári repülőtér hasznosításáról; a pályázatot a nyár végén írják ki - közölte Kolber István. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára sajtótájékoztatóján a hasznosítást előkészítő, május végén lezárult piacfelmérő pályáz
2008. június 13. péntek 17:42 - Hírextra

Eszerint az április 28-án megjelent felhívást követően 30-an - többségében külföldiek - regisztráltatták magukat, majd a megadott határidőig 12 javaslat érkezett be, köztük hét külföldi: hongkongi, török, olasz, orosz, svájci, német és spanyol befektetőktől.

Kolber István tájékoztatása szerint ez utóbbiak esetében több, komoly referenciákkal rendelkező, tőkeerős társaság tett ajánlatot a repülőtér hasznosítására. Volt, aki repülőtér-fejlesztésre, -üzemeltetésre, mások ipari park, logisztika központ létesítésére tettek ajánlatot.

A jelentkezők egy része tanácsadó cég, amelyek a projekt megvalósításához konzorcium létrehozását javasolták - közölte Kolber István, aki arról is beszámolt, hogy a befektetők döntően tulajdonjogot szeretnének, s többségben voltak azok is, aki az ingatlan egészét hasznosítanák.
Kolber István a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett piacfelmérést sikeresnek és eredményesnek ítélte, s mint elmondta: ennek alapján ősszel kiírják a hasznosításra a pályázatot. A remények szerint még ebben az évben ennek eredményét is kihirdetik.

"A kormány négy évig semmit sem tett a reptérért. Ötlet helyett, tetteket várnak a somogyiak" - írta Juhász Tibor (Fidesz), Kaposvár alpolgármestere a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva az MTI-nek eljuttatott közleményében.

"Jártak itt politikusok és üzletemberek a világ minden részéről, ígértek fűt-fát". Sajnos az utóbbiak valóban kinőttek a reptér kifutópályáján - tette hozzá az alpolgármester.
Noha a válasz a kérdésre, miszerint mit kellene kezdeni Magyarország második legnagyobb repülőterével, a kezdetektől ismert: logisztikai központot kell kialakítani a területen, ennek ellenére ötletpályázatot írtak ki - fejtette ki álláspontját a politikus, aki a kaposváriak nevében végre határozott választ kér arra a kérdésre, hogy "mikor jön létre Taszáron az a 3000 új munkahely, amelyet a kormány ígért a somogyiaknak".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását