2024. március 29. - Auguszta

Több millió dollár egy szőnyegért

Rekordáron, 4,45 millió dollárért, azaz töb, mint hétszázmillió forintért cserélt gazdát egy, a XVI. vagy a XVII. századból származó perzsa selyemszőnyeg a londoni Christie,s aukciós ház árverésén.
2008. június 6. péntek 20:52 - Hírextra
A bevétel egy newporti alapítványt illet meg, amely 1,5 millió dollárt (236 millió forintot) remélt az árveréstől. A 2,3 méterszer 1,7 méteres szőnyeget Doris Duke, James Buchanan Duke amerikai dohánymágnás örököse vásárolta 1990-ben, s végrendeletében az alapítványra hagyta.

Elisabeth Parker, a Christie,s szőnyegosztályának vezetője szerint mindössze két másik ehhez fogható perzsaszőnyeg ismert. Az aukciós ház vezetője csodálatos műremeknek nevezte a szőnyeget, külön kiemelve annak bonyolult virágmintáját, valamint szokatlan színgazdagságát: az egykori szőnyegszövők 17 különböző színű fonalat használtak. A Christie,s szerint a vásárló szeretné megőrizni anonimitását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását