2024. április 19. - Emma

Tinilányok tűsarkúban

Magas sarkú cipők, betonjárdák és a rossz tartás mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy rendszeresen fáj a fiatal lányok háta. Mindezt egyre nagyobb aggodalommal szemlélik az orvosok, a problémának pedig akár nemzetgazdasági hatása is lehet.
2008. június 6. péntek 07:24 - Hírextra
Napjaink fiataljainak tízszer annyi gondjuk van a hátukkal, mint szüleiknek volt az ő korukban - derült ki egy brit kutatásból.

A PC-generáció minden nap órákat tölt a számítógép előtt, ezért a hajlott hát és a zörgő csontok már nem csak az idősebb generációra jellemzőek napjainkban.

Egy brit kutatásból kiderült, hogy a 25 év alattiak harmada panaszai miatt rendszeresen szed valamilyen fájdalomcsillapítót, de nem orvosi rendelvényre, hanem saját választásuk alapján. Orvoshoz viszont nem mennek el, mert azt felesleges időpocsékolásnak tartják.

A panaszok a szakemberek szerint gyakran egyszerű megoldásokkal is orvosolhatók lennének, például azzal, ha a fiatalok bizonyos rendszerességgel elmennének sétálni valamilyen természetes környezetbe, azaz nem a betonjárdán, hanem a földön járkálnának.

Jót tenne a lányok hátának az is, ha nemcsak magas sarkú cipőt hordanának, hanem kényelmes, laposabb lábbelit is.

Az orvosok, de a nemzetgazdasági szakemberek is egyre nagyobb aggodalommal szemlélik, hogy már a 18 év alattiaknak is olyan problémáik vannak, amelyekkel korábban csak a nyugdíjasoknak kellett szembenézniük. A brit munkavállalók évente összesen ötmillió nappal kevesebbet dolgoznak, mint tennék ezt, ha nem kellene ilyen problémákkal megküzdeniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását