2024. április 16. - Csongor

Kávé- és koktélfesztivál

A laikus kávé- és koktélkedvelők is megtanulhatják, hogyan lehet otthon igazán jó kávét főzni, hogy készül az igazi bécsi melange, az egyes napszakhoz és hangulathoz melyik koktél illik a Millenáris Parkban július 3. és 6. között rendezendő fesztiválon.
2008. június 5. csütörtök 15:16 - Hírextra
A baristák, azaz a kávémesterek versenyek keretében mérkőzhetnek meg, akárcsak a mixerek vagy a látványos produkciót nyújtó flair mixerek, akik akrobatikus ügyességgel kezelik a shakert. A fesztiválon a reggel és a nappal a kávé jegyében telik majd, este pedig jöhetnek a szeszes italok: az első napot a pezsgő, a konyak, a francia sanzon és a bárzongora hangulata határozza meg - mondta az MTI munkatársának Szeiben Katica, a fesztivál igazgatója.

A második napon a jéghideg vodka, a harmadikon a tüzes tequila a főszereplő, salsa dallamokkal körítve, az utolsó nap pedig a whiskyé lesz.

De nemcsak szesztartalmú koktélok elkészítését lehet majd ellesni, hanem alkoholmentesekét is. A gyümölcs-, zöldség- és tejalapú koktélokat akár gyermekek is fogyaszthatják. Ezért a gyermekes családokat is várják, játszóházakkal és színes, zöldséges, gyümölcsös kevert italokkal.

A rendezvényen - amelyen divatbemutatók, amatőr darts versenyek, szakmai előadások, zenei és táncprodukciók váltják egymást - a tervek szerint 40 kiállító vesz részt és legalább húszezer látogatóra számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását