2024. április 25. - Márk

Rövidülhetnek a várólisták

Nem utasíthatnák el a jövőben a területen kívülről jövő betegeket azok a kórházak, ahol az országos átlagnál rövidebb a műtéti várakozás ideje – javasolja a szaktárca a keddi Világgazdaságban ismertetett dokumentumban.
2008. június 3. kedd 08:17 - Hírextra
Az előterjesztést az egészségügyi kapacitások egy évvel ezelőtti megváltoztatásának tapasztalatai alapján készítette a minisztérium a parlament illetékes bizottságának. A téma időszerűségét adja, hogy az egy évvel ezelőtti kórházkarcsúsítások átfogó korrekciójára júliustól kerülhet sor - olvasható a cikkben.

A jelentésből kiderül, hogy például a csípő- és térdprotézisműtétre a múlt év végi 130 naphoz képest ma ugyan csak 105 napot kell várni, ám a térdprotézis-beültetések várakozási ideje 111 napról 137-re nőtt.

A várólisták a korábbi hazai gyakorlathoz képest riasztóak, ám megfelelnek az európai átlagnak - áll a jelentésben. A szaktárca hozzáteszi: jelentős egyenlőtlenségek alakultak ki az egyes régiók és kórházak között. Ennek oka lehet a kapacitások korlátozása (az egészségpénztár a finanszírozási szerződésben engedélyezett teljesítmény fölötti gyógykezelésért nem fizet), de az is, hogy bizonyos szakmákban nem a szükségletekre építve határozták meg a teljesítendő műtétek számát - írta a keddi a Világgazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását