2024. április 19. - Emma

Vallomást tett a tanárverő diák

Súlyos testi sértés miatt indított eljárásban még a hét végén kihallgatta a bökönyi tanárveréses ügy szereplőit a rendőrség; a 16 éves diák, aki úgy megütött egy 39 éves pedagógust, hogy annak eltört az orrcsontja, beismerő vallomást tett - közölte a Szab
2008. június 2. hétfő 12:23 - Hírextra

A rendőrség vizsgálja a tanár büntetőjogi felelősségét is, aki az őt bántalmazó tanuló öccsét vágta pofon előzőleg, de a pedagógust még nem hallgatták meg gyanúsítottként - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy emlékeztetett arra: a diák a lakásuk közelében a múlt héten pénteken ütötte meg a tanárt. Az ügy előzménye, hogy a pedagógus egy, a Bökönyi Általános Iskolában történt verekedés miatt kérdőre vonta a tanuló 10 éves öccsét. A kisfiú szidalmazta a pedagógust, majd hazaindult, a tanár pedig utána ment, hogy a szüleivel is megbeszélje a történteket. Az utcán a gyerek ismét szidalmazta a tanárt, erre a férfi pofonvágta. A fiú bátyja - aki szintén az iskola tanulója - ekkor megütötte a pedagógust, dulakodás alakult ki közöttük, végül egy helyi lakos szétválasztotta őket.

Vastag György, a bökönyi iskola igazgatója a távirati irodának elmondta: a tanárt bántalmazó 16 éves fiú hetedikes, mivel már háromszor megbukott, míg öccse a negyedik osztályba jár.

Hozzátette: a kisebbik gyermek társával megvert egy másikat, s ő éppen a bántalmazott diákkal beszélgetett, amikor tudomására jutott, hogy mi történt az utcán az egyik pedagógus és az iskola tanulója között.

Az intézményvezető közölte, hogy a tanár a rendőrségen feljelentette az őt bántalmazó diákot, s a szülő szintén feljelentéssel élt még aznap a pedagógus ellen, mivel a kisebbik fiát pofonvágta.

Az utóbbiról - folytatta az igazgató - megkérdezte a tanárt, aki azt mondta, hogy a 10 éves fiú "mocskolta az utcán és ő odahúzott neki".

"A történteknek természetesen az iskolában is folytatása lesz a rendőrségi ügy lezárása után, az intézményi fegyelmi felelősségre vonás nem marad el" - ígérte Vastag György.

Hozzáfűzte, hogy az iskolában korábban is következetesen eljártak azokkal szemben, akik vétettek a szabályok ellen, vagy tiszteletlenül viselkedtek a tanárokkal szemben.

Pickolczi Géza, Bököny polgármestere az MTI-nek azt nyilatkozta: a bántalmazott tanár, aki Kárpátaljáról települt át szintén pedagógus szüleivel együtt, 16 éve tanít fizikát és informatikát, valamint napközis feladatokat is ellát a településen, s a legjobb pedagógusok egyike. Megemlítette, ő is hallott arról: az elkeseredett tanár fontolgatja, hogy elhagyja a pályát, de - mint az iskolafenntartó önkormányzat vezetője - "igyekszik majd maradásra és a tanítás folytatására bírni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását