2024. március 29. - Auguszta

Őrület: igazgató lehet az SS-ruhás tanárból!

Augusztus elsejétől Tordas és Gyúró közös fenntartású általános iskolájának igazgatója lehet Kosaras Péter Ákost, az SS-egyenruhás fotójáról elhíresült történelemtanárt - írta szombati számában a Népszabadság.
2008. május 31. szombat 09:17 - Hírextra
A tanár azt követően foglalhatja el az igazgatói széket, hogy mind a két falu képviselő-testülete támogatásáról biztosította őt. Miután egy hete a tordasi önkormányzat 7:3 arányban támogatta a tanár kinevezését, pénteken a gyúrói képviselők többsége is rá szavazott két tartózkodás mellett - írta a napilap.

Tóth Béla, Gyúró független polgármestere a Népszabadság kérdésére azt mondta: azok után változott meg a gyúróiak álláspontja, hogy részletesen megismerték Kosaras Péter Ákos nézeteit, és abban nem találtak semmi kivetnivalót. Elvárják a leendő iskolaigazgatótól, hogy tevékenységével bizonyítsa, nincs probléma sem a világnézetével, sem a történelemfelfogásával - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika orsós csabika
2008. május 31. 20:19
" 2008.05.31. 09:54:30 | ocsabika:
"Az SS tisztből pápává kinevezett fíreg(tizenhatodik benedek) után már nem csodálkozom semmmin""
*
De a legnagyob fíreg mégis csak én volnék, mer hogyan lehetett valaki tiszt má olyan fiatal korában? (Hitler-jugend, mint akkor ott előírt dolog az iskolásoknak, ahogy itt volt a KISZ pl.!)
Bocsánatot kérek a pápától, én a fíreg őt is lefírgeztem. Most pedig megyek színesfémet beszerezni, szervusztok! :)
Kohn Roth Béla Manó
2008. május 31. 12:12
És úgyis Mi fogunk ittEN győzni! ;-P

"Egy eltitkolt szerződés
2004 áprilisában Magyarországon járt az izraeli államfő. Látogatását a Dohány utcai zsinagóga kerítésén (Herzl Tivadarral, a cionizmus megalapozójával együtt) egy márványtábla örökíti meg. Az ok látszólag egy szokványos, baráti (?) látogatás volt. Ehhez képest zárt körben olyan államközi megállapodás köttetett, melynek egyes pontjai (magyar részről) külön-külön is hazaárulással érnek fel. Ezen nemcsak a balliberális pártelit képviseltette magát, de jelen voltak az akkori (magyarországi) parlamenti pártok, a magyar kormány tagjai és az akkori magyar államfő, Mádl Ferenc is.
Ezen alkalomból Izrael magyarországi nagykövete fogadást adott a megállapodást aláírók részére. Az egyezmény részben az Európai Unió-Izrael akcióterv alapján került megfogalmazásra, és hamarosan, 2004. május 1-én, Magyarország uniós csatlakozásával életbe is lépett. A szerződő felek ezzel az aláírással tulajdonképpen ratifikáltak egy, az európai uniós országokban sem kellően ismertetett kerettervet.
A dokumentum aláírásán részt vettek: Mose Kacav - Izrael államfője, Mádl Ferenc - Magyarország köztársasági elnöke, Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP), Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF), Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán (Fidesz MPP), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetői.
A dokumentum az alábbiakról szólt:
1. Magyarország befogadó cél-ország. Abban az esetben, ha Izraelt külső agresszió érné, mely veszélyezteti az ott élő zsidók életét, Magyarország 500000 zsidó befogadását vállalja, állampolgári jogokat adva a befogadottaknak. Hasonló megállapodások értelmében Németország további félmillió, Lengyelország pedig 100000 izraeli állampolgár befogadására tett ígéretet az ott elhangzottak szerint. (Megjegyzés: ezzel szemben Németország a zsidók bevándorlásának korlátozásáról döntött 2006-ban)
2. Az izraeli áruk európai terjesztése.
3. Az izraeli vállalkozások (magyar) állami pénzen való támogatása.
4. A zsidó kultúra hangsúlyos megjelenítése és propagálása a médián keresztül.
5. A gyűlölettörvény minden áron való elfogadtatása az országgyűlésben, és annak szigorú alkalmazása.
6. A nemzeti irányultságú kisebb pártok, valamint civil szervezetek működésének ellenőrzése, korlátozása és megszüntetése. (Értsd: a megalkuvást nem ismerő, valódi nemzeti erők, az ún. "szélsőjobb" eltaposására tett törekvés szentesítése.)
7. Az izraeli politika feltétlen támogatása a magyar külpolitikában és a nemzetközi fórumokon.
8. Harc az antiszemitizmus minden formája ellen, a Berlini Deklaráció értelmében.
A fenti pontokat 2006-ban nyilvánosságra hozó internetes hírportál közlése szerint az információ nem feltétlenül teljes. Az anyagot hivatalosan megkapta a Magyar Távirati Iroda elnöke, aki a pontokat nem cáfolta, illetve kitért a válaszadás és a nyilvánosságra hozatal elől. Az ügy azért kiemelten fontos, mert megerősíti azt a tényt, hogy a demokráciát hirdető társadalom tagjait olyan politika készteti vallomástételre (pl. az utóbbi 16 év népszavazásaival), ami mellőzi a demokrácia alapértékeit - a tájékozódáshoz és tájékoztatáshoz való jogot és kötelességet. A fenti adatok ismerete vagy annak hiánya pedig közvetlenül befolyásolja nemzetünk jövőbeli politikai mozgásterét.
A zsidó nem szent, csak sérthetetlen. A XXI. század világszerte a zsidó prüdéria kora. Ennek fokozatai országonként változóak, és fordítottan arányosak a zsidó érdekérvényesítés fokával. Ahol leginkább tolakodó a zsidóság, ott illik legkevésbé nevén nevezni. Magyarországon égbekiáltó ellentmondás: 2004 áprilisában (eltitkolt) háttér-megállapodás köttetett 500000 zsidó magyarországi befogadásáról, és (nyilvános) népszavazás során megtörtént több millió határon túli magyar nemzettestvér kettős állampolgárságának megtagadása."
;-)
Kohn Roth Béla Manó
2008. május 31. 12:06
Én sem csodálkozom. Ezek így vannak rendjén. A mi horn gyuszi elFtink is pufÓkás veseleverő-legényből lett miniszterelnök. De a D-209-es titkos ügynök mi péterünk is ott van például. (A kis betűket ittEN "tanultam el".) Csodálkozni nem is szabad.
Csak jól odamondogatni. Húh! Most aSztá' jól megmon'tam! Igaz Drága ElFtijeim!? ;-) ;-P :-)))))))))
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását