2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kötelező testnevelést a gyerekeknek

Kötelezővé tenné az általános iskolák alsó tagozatán a mindennapos testmozgást az MDF, a közoktatási törvény vonatkozó módosításáról hétfőn tárgyal a parlament oktatási és tudományos bizottsága.
2008. május 31. szombat 09:12 - Hírextra
Az Almássy Kornél és Herényi Károly által jegyzett módosítási tervezet szerint a mindennapos testmozgás érdekében a kötelező tanórai foglalkozásokhoz a kerettantervben rendelkezésre álló és a helyi tantervekben meghatározott legalább heti három testnevelés órán felül az elsőtől negyedik évfolyamig további heti kettő testnevelési órát kell az iskola tantervébe beépíteni. Rögzítik azt is, hogy testnevelést csak testnevelő tanárok vagy szakirányú továbbképzésen részt vett tanítók oktathatják az 1-4. évfolyamokon.

A képviselők többek között azzal indokolják kezdeményezésüket, hogy gyermekkori elhízás mindinkább szélesebb rétegeket érint, ami fokozott egészségi kockázatot jelent. Az elhízás elleni harc leghatékonyabb eszköze a mindennapos testmozgás.

Almássy Kornél az MTI-nek elmondta, hogy a tornatermi foglalkozások mellett számos egyéb lehetőség is van a mindennapos testmozgás biztosítására, például az uszodai foglalkozások.

Utalt arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalása, szerint minden gyermeknek legalább napi egy óra aktív mozgásra van szüksége. Megjegyezte: a javaslatot támogatja a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását