2024. április 25. - Márk

Emmanuelle George Clooney-val

Huszonöt év után a francia mozi egyik legnagyobb világsikere, az Emmanuelle visszatér: a legújabb részt 2009 tavaszán mutatják be a mozikban - írta a Le Monde című párizsi napilap. Az 1974-ben forgatott legendás erotikus játékfilm francia-amerikai produce
2008. május 30. péntek 09:27 - Hírextra
A természetesen erotikus történet egyszerre Európa, az Egyesült Államok, Ázsia és Dél-Amerika legegzotikusabb helyein fog játszódni. A címszereplőt még keresik, mégpedig egy teljesen ismeretlen 18 éves fiatal nő személyében. A válogatás hivatalosan egy hónap múlva kezdődik, a producer azt szeretné, ha brazil vagy kínai lenne az új szexszimbólum. A forgatás pedig szeptemberben kezdődik.

Az első Emmanuelle-re 25 évvel ezelőtt véletlenül találták rá a film készítői: háromezer fiatal színésznő jelent meg a válogatáson, de egyik sem felelt meg igazán. Egy holland casting ügynökség tévedésből küldött el egy kazettát Párizsba Sylvia Kristelről, aki aztán a legendás szerepet több folytatásban is eljátszotta.

A What Else Emmanuelle? című legújabb rész alkotói legmerészebb álmaikban azt remélik, hogy George Clooney is szerepet vállal a szuperprodukcióban.  A producert 1974-ben a két évvel korábban világsikert aratott Utolsó tangó Párizsban, Bernardo Bertolucci alkotása ihlette meg, amely szerinte egy olyan "merész művészfilm, intellektuális alibivel, amelyet megnézhetett bárki anélkül, hogy szégyellnie kellett volna magát a szomszédja előtt". Azonban Siritzkynek sem Marlon Brando vagy hozzá hasonló világsztárok, sem Bertoluccihoz mérhető rendezők szerződtetésére nem volt pénze.
Így inkább 2500 frankért (100 ezer forintért) megvette Emmanuelle Arsan 1959-ben megjelent híres-hírhedt ponyvájának jogait és a reklámfotós-képzőművész Just Jaeckint kérte fel a film megrendezésére. A többi szerinte Sylvia Kristel bájain múlt, aki a műfaj klasszikusát teremtette meg alakításával. "Emmannuelle-ből a nők szabadságáért folytatott harc lett" - vallja a producer. Az elmúlt huszonöt év alatt hét filmváltozat és 32 tévéfilm készült az Emmannuelle-ből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását