2024. április 25. - Márk

A KDNP szerint pont fordítva van, mint ahogy az MSZP mondja

Gazdasági és társadalmi okokkal magyarázhatóak a romló foglalkoztatási adatok - mondta az MTI-nek Harrach Péter, a KDNP alelnöke, akit csütörtökön annak kapcsán kérdezett a távirati iroda, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb adatai szerint
2008. május 29. csütörtök 17:24 - Hírextra
Harrach Péter úgy vélte, vannak ugyan pozitív elemek a kormány foglalkoztatáspolitikájában - példaképpen a Start programot említette -, de "társadalompolitikája katasztrofális". A kereszténydemokrata politikus szerint ugyanis a szociális és családpolitika munkakerülésre és "megélhetési gyermekszülésre" késztet.

A KDNP alelnöke úgy látja, a romló munkanélküliségi adatok gazdasági okokkal is magyarázhatóak. Harrach Péter ilyennek nevezte a vállalkozások magas terheit, amelyeket a munkahelyteremtés érdekében mindenképpen csökkenteni kell.

Szerinte a munkanélküliség szempontjából különösen a pályakezdők, a gyermeknevelésből visszatérő anyák és az 50 év felettiek vannak nehéz helyzetben. Hozzátette: úgyszintén nehezebb az ország hátrányos helyzetű régióiban élőknek, mert semmit sem éreznek a foglalkoztatást bővítő intézkedések hatásából.

A KSH közlése szerint idén február és április között a foglalkoztatottak száma 3 millió 850 ezer, a munkanélkülieké pedig 323 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék, az egy évvel korábbinál 0,2 százalékponttal magasabb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását