2024. április 20. - Tivadar

Felzúdulás Sharon Stone "karma-nyilatkozata" miatt

Sharon Stone cannes-i nyilatkozata, amelyben Kína Tibettel kapcsolatos politikájából fakadó "rossz karmáját" emlegette a májusi szecsuáni földrengéssel kapcsolatban, éles bírálatot váltott ki a világ legnépesebb országában.
2008. május 28. szerda 14:54 - Hírextra
Az amerikai filmsztár a cannes-i filmfesztiválon adott interjút a múlt héten egy hongkongi filmstábnak.
"Arra gondoltam: vajon ez lenne a karma? Ha az ember nem jó, rossz dolgok történnek vele" - idézte fel, hogy mi jutott eszébe a május 12-én pusztító földrengés hallatán.

Elmondta: amikor az áldozatok javára gyűjtő Tibeti Alapítvány felhívta, hogy segítsen, elsírta magát: "Azt akarták, hogy menjek és segítsek, és ez megríkatott."

"Komoly lecke volt ez nekem, hogy néha meg kell tanulnia az embernek meghajtani a fejét és olyanoknak is segíteni, akik nem jók hozzá" - mondta Stone.

A színésznő internetre is felkerült indoklásában elmagyarázta, hogy azért nem tetszik neki a kínaiak viselkedése a tibetiekkel, mert szerinte senkinek sem szabadna megbántania egy másik embert. "És aztán jött a földrengés és az egész megtörtént és arra gondoltam: vajon ez lenne a karma?" - idézte az 50 éves filmsztárt szerdán a BBC hírszolgálata.

Sharon Stone nyilatkozata az egyik legnagyobb, Pekingben, Sanghajban, Csungkingban, Hangcsouban számos plazával rendelkező kínai mozilánc vezetőjét annyira felháborította, hogy, mint arról a The Hollywood Reporter beszámolt, közölte: nem engedi mozijai műsorára tűzni azokat a filmeket, amelyekben a hollywoodi sztár játszik.

Kína-szerte számos honlapon is haragos kommentárok kárhoztatják Stone véleményét, néhány pekingi szupermarket pedig eltávolította üzleteiből a színésznő kozmetikai hirdetéseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását