2024. április 25. - Márk

Vadállatokkal fényképezkedni tilos

Betiltotta a vadállatok utcai mutatványként való alkalmazását a Krím-félszigeten az autonóm köztársaság parlamentje, így a turisták már az idei üdülési szezonban sem fényképeztethetik magukat egzotikus állatokkal.
2008. május 18. vasárnap 12:22 - Hírextra

A helyi törvényhozás most meghozott döntését a természetvédők Kijevi Ökológiai-kulturális Központja szorgalmazta. Az állatbarátokat az háborította fel, hogy a félsziget tengerparti strandjain, sétányain az üdülési idényben rengeteg utcai fényképész alkalmazott különféle állatokat vendégcsalogatóként - jelentette pénteken az UNIAN hírügynökség.

Az állatbarátok szerint a fotósok kegyetlenül kizsákmányolták az állatokat, a krokodilok száját például ragasztószalaggal tekerték körül, a majmokat verték és kábították, míg a baglyoknak villanóikkal okoztak látáskárosodást. Azt is állították, hogy sok állat nem kapott védőoltást, így komoly fertőzésveszélyt jelentett az emberekre nézve.

A krími állatvédő jogszabály elfogadása a kijevi természetvédők második nagy győzelme, tavaly júniusban ugyanis már sikerült elérniük az ukrán főváros polgármesterénél olyan rendelet kiadását, amely tiltja az állatok utcai fényképészek általi felhasználását.

Ukrajna nagy idegenforgalmi központjai közül már csak Odesszában fényképezkedhetnek a turisták különleges állatok társaságában. De ezt talán már ott sem tehetik sokáig, mert a kijevi természetvédelmi klub elkezdte tiltakozó beadványaival bombázni az odesszai elöljáróságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását