2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Átadták a sebészeti centrumot

Öt szakterületen várja a betegeket a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórház új egynapos sebészeti centruma; a pályázati támogatással kialakított részleget csütörtökön adták át - közölte Baráth Lajos főigazgató az MTI-vel.
2008. május 15. csütörtök 17:08 - Hírextra

A 2007-es egészségügyi struktúraátalakítást követően tavaly augusztustól végeznek teljesen új ellátási formaként egynapos sebészeti beavatkozásokat a makói kórházban - mondta a szakember az ünnepélyes átadást követően.

Az elmúlt hónapokban ideiglenes működési engedéllyel végezték a beavatkozásokat a kórházban. A most befejezett beruházás nyomán azonban az újonnan átadott részleg már mindenben megfelel az európai normáknak, így végleges engedélyt kapott az intézmény egynapos sebészeti műtétek végzésére a füll-orr-gégészet, a szemészet, a trauma, a gasztroenterológia és az urológia területén - tudatta a főigazgató.

A kétszáz négyzetméteres részlegben kialakítottak egy sebészeti várót, egy betegfelvételi helyiséget, kezelőt, sötétkamrát, négy kórteremet és egy betegmegfigyelő is, megújult a műtő, az előkészítő, a vizesblokk, valamint az orvosi szoba is - foglalta össze a több millió forintos beruházás főbb elemeit a szakember.

A társadalombiztosítás évente 1.100 beavatkozást finanszíroz a kórháznak, az igény azonban nagyobb, így néhány hetes várólista van. Az intézmény a határon túlról, a közeli romániai megyékből is fogad pácienseket, akik az első vizsgálatokat követően a magyar betegekhez hasonlóan várólistára kerülnek - mondta Baráth Lajos.

Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének fideszes elnöke elmondta, az utóbbi években a makói kórházban összességében 450 millió forintnyi fejlesztés történt, amelyekhez az önkormányzat biztosította az önerőt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását