2024. március 29. - Auguszta

Rendőrautó-makettekkel ijesztik a gyorshajtókat

A nagy forgalmú utak mentén elhelyezett, közlekedési járőrgépkocsikat utánzó makettekkel igyekeznek visszatartani az autósokat a szabálysértésektől Lemberg (Lviv) megyében.
2008. május 14. szerda 08:00 - Hírextra

A nyugat-ukrajnai régió közlekedésrendészete már elhelyezett egy járőrgépkocsi-utánzatot az egyik gyorsforgalmi út mellett. Az év végéig még további kilenc hasonló makett telepítését tervezi a hatóság - közölte kedden a lembergi Lvivszka Gazeta című újság internetes kiadása.

A távolról valódi rendőrautónak tűnő makett darabja háromezer hrivnyába (kb. 100 ezer Ft) kerül, de a közlekedésrendészek szerint az utánzatok telepítése megéri a befektetett pénzt.

Az intézkedéstől ugyanis azt remélik, hogy főként a gyorshajtókat tartja vissza a megengedett sebesség túllépésétől, s ennek köszönhetően csökken az utóbbi időben itt is ijesztő mértékben megszaporodott közúti balesetek száma. Csak május első tíz napjában kilenc halálos áldozatot követelő és 78 személy sérülésével járó 64 közlekedési baleset történt a megye útjain.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását