2024. április 19. - Emma

Részeg ismerkedés, drogos szex

Alkohol és drog a biztos ágysikerért: ez a veszélyes taktika egyre divatosabb lesz az európai fiatalok körében. BMC Public Health című brit szaklap szerint a 16 és 35 év közötti férfiak egyharmada, valamint a kortárs nők egynegyede alkoholt fogyaszt szexu
2008. május 12. hétfő 11:10 - Hírextra
Továbbá szándékosan használnak kokaint, marihuánát és ecstasyt, hogy növeljék izgalmukat vagy hosszabbra nyújtsák az aktust. Ez derült ki abból a felmérésből, amelyet 1300 európai fiatal bevonásával készítettek.

Mark Bellis, a liverpooli John Moores egyetem kutatója szerint az eredmények világosan rámutatnak arra, hogy az alkohol- és a drogfogyasztást szándékosan összekötik a nemi élettel.

A vizsgálat során a fiatalok névtelenül töltötték ki kérdőíveiket. Kiderült belőlük, hogy valamennyi megkérdezett fogyasztott már alkoholt, sokan 14 éves koruk előtt, hogy háromnegyedük már próbálkozott marihuánával, 30 százalékuk pedig kokainnal vagy ecstasy-val. Arra is fényt derített a kérdőív, hogy a fiatalok számára az alkohol segíti az ismerkedést, amely aztán az alkalmi szexhez vezet, amellett, hogy feloldja őket és nagyobb nyugalommal jutnak el a szexuális találkozáshoz. Ugyanakkor a kokaint és a marihuánát elsősorban azért veszik magukhoz, hogy a fizikai élményt és izgalmat erősítsék az együttlét során.

"Sokmillió fiatal európai iszik alkoholt és használ mindenféle szereket, amelyek megváltoztatják szexuális választásaikat és amelyek védelem nélküli szexhez vezetnek, olyan kapcsolatokhoz, amelyeket aztán megbánnak, ha kijózanodnak. De a legnyugtalanítóbb tendencia az, hogy a fiatalok direkt azért élnek ezekkel a szerekkel, hogy különleges hatása legyen számukra a szexuális tevékenységnek" - tette hozzá Bellis, aki szerint az érintettek nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását