2024. április 23. - Béla

Tehénürülék fejfájás ellen

A londoni székhelyű Travel Channel 110 országban vetíti a Budapest-Bamako Raliról készült filmet, ám előtte bemutatják az egyik fővárosi moziban. A filmet a volt rádiós és a futam kitalálója, Szabó Gál András írta és rendezte. Alkotását kaland-dokumentumf
2008. május 9. péntek 12:05 - Hírextra
"Mivel a sorozat megrendelője a Travel Channel volt, fontosnak tartottuk, hogy azokat a turisztikai és utazási érdekességeket bemutassuk a filmben, amelyekkel a futam útvonalán találkoztunk" - tette hozzá a rendező.

Az érdekességek között szerepel sárból épült fürdőszoba Maliban, krokodilokkal úszó mauritániai gyerekek és egy idős asszony, aki a migrénjét a homlokára kent tehénürülékkel gyógyította.

A film főszereplője Szabó Gál András mellett két angol versenyző, Kevin Foster és Kevin Smith, akik egy 21 éves Polski Fiattal vágtak neki a több mint nyolcezer kilométeres távnak. A bonyodalmak már a rajt után öt perccel elkezdődtek, amikor lefulladt az autójuk.

Ám nemcsak a kis Polski volt ismeretlen számukra, hanem a műholdas navigációs rendszer is, ezért már Magyarországon eltévedtek, és míg a mezőny az osztrák-magyar határ felé haladt, ők komppal szelték át a Balatont és Horvátországban lyukadtak ki.

A festői szépségű tájak, a zord szaharai körülmények mellett a film a futam mindennapjairól is szórakoztató képet fest.

A négyrészes sorozat első részét a Travel Channel május 21-én este mutatja be Európában, Afrikában és a Közel-Keleten.

A nemzetközi televíziós premiert nyilvános vetítés előzi meg: a film magyar változatát május 16-án este 18 órakor mutatják be az Aréna Plaza mozitermében.

A 3. Budapest-Bamako mezőny január 12-én indult el Budapestről, a Kossuth térről. A versenyzők január 27-én, vasárnap érkeztek meg Mali fővárosába, Bamakóba. A résztvevők több mint 8760 kilométert tettek meg és nyolc országon haladtak át.

A ralit a szlovák Ulrich házaspár nyerte meg. A száguldáson és a kalandon túl jótékonysági feladatokat is elláttak a résztvevők. Azokban az afrikai országokban, ahol áthaladtak, adományokat adtak át a helyieknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását