2024. április 26. - Ervin

Regionális karrierközpont a főiskolán

A tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján létrehozott Regionális Tudás- és Karrierközpont első kétéves programja 500 hallgatónak nyújtott segítséget abban, hogy friss diplomájával a lehető leghamarabb megtalálja élete első munkahelyét.
2008. április 29. kedd 18:31 - Hírextra

A központ a főiskola épületében kezdte meg működését, majd 2007 elejétől a Közép-dunántúli régióra is kiterjesztette tevékenységét, ehhez a Regionális Operatív Program (ROP) pályázata nyújtott 46,4 millió forintos támogatást - közölte Kandikó József.

Beszámolója szerint a karrierközpont sikeresen töltötte be közvetítő szerepét a főiskola és a vállalatok igényei között. Az intézmény 15 új vállalati kapcsolatot kötött a központ működésének megkezdése óta, a közelmúltban megrendezett állásbörzén húsz cég ismertette meg kínálatával a hallgatókat.

Az iroda tréningeket hirdetett a hallgatóknak, melyek segítették őket, hogy karrierjüket a vállalatok elvárásainak megfelelően alapozzák meg. A központ közreműködött cégprezentációk és a vállalatokat bemutató látogatások lebonyolításában, valamint a hallgatókat elektronikus hírlevélben tájékoztatta az álláslehetőségekről.

A közelmúltban a kutatási lehetőségek feltárásával bővült az iroda tevékenysége. A sümegi kistérséggel együttműködve, a fenntartható vidéki gazdaságfejlesztés, az agrárkörnyezet és az alternatív energiahasznosítás lehetőségét vizsgálta a tatabányai főiskola. Új kutatási téma a regionális együttműködés formáinak felmérése a településmarketing eszközrendszerével a magyar-szlovák határ mentén.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján 1.200 hallgatót képeznek, 800 fős tagozatot tartanak fent Budapesten, valamint 400 hallgatójuk van Székelyudvarhelyen. A közgazdasági szakok mellett szeptembertől mechatronikai és energetikai mérnökasszisztens-képzést indítanak Tatabányán, együttműködve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását