2024. április 19. - Emma

A vagyonosodás jele az ellopott luxusautók számának növekedése?

Idén már eddig 20 Porsche Cayenne terepjárót loptak el Moszkvában, noha tavaly egész évben összesen 40 ilyen gépkocsit kötöttek el - jelentette a Komszomolszkaja Pravda című lap.
2008. április 25. péntek 09:17 - Hírextra
A kilencvenes évek elején, amikor kezdtek megjelenni az első Porschék, Maybachok és Laborghinik, még nem lopták ezeket. Először is azért nem, mert a tulajok keményfiúk voltak, akik tényleg képesek voltak kitekerni a tolvaj nyakát. De azért sem, mert az akkor még ritka kocsikat nemigen lehetett volna értékesíteni.

Ma már azonban még a tűzoltóknak is van Cayenne-jük, szép piros. Este meg a városban csak úgy hemzsegnek a Lotusok, Hummerek vagy Lexusok - e márkák lopott példányait már nem is számolják. Csak Bentleyből tavaly 11-nek kelt lába.

Egy Porsche Cayenne ma egy moszkvai szalonban néhány extrával mintegy 4,4 millió rubelbe - több mint 30 millió forintba - kerül, s a közlekedésrendészeten több ezret tartanak nyilván csak Moszkvában.

Az orosz fővárosban a drágább gépkocsik közül csak 24 óra alatt egy Toyota Land Cruisert, egy BM 530-ast, egy Mercedes GL-450-est és egy Lexus LX-570-est kötöttek el.

A Komszomolszkaja Pravda mindebből arra a következtetésre jutott: mindez jó hír. Ha ugyanis ennyi a luxusautó, akkor az embereknek nyilván van pénze, vagyis bizonyára erősödik a gazdaság és nőnek a jövedelmek, és talán már nincs messze az idő, amikor már említést sem érdemelnek majd az ellopott Porschék és Maseratik, hanem jachtokat és magánrepülőgépeket kötnek majd el sorban a tulajdonosok orra elől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását