2024. április 20. - Tivadar

Fűvel, fával, álattal

Szűztea, ginszeng, alga, galagonya és halolaj - ezek a legnépszerűbb kínai természetgyógyászati termékek és alapanyagok Magyarországon. Annak ellenére, hogy a statisztikák szerint Magyarország lakossága élen jár a gyógyszerfogyasztásban, egyre többen és e
2008. április 24. csütörtök 16:10 - Hírextra
A nyugati világban reneszánszukat élik a távol-keleti gyógynövényeken alapuló különféle étrendkiegészítő készítmények. A trend mára elérte Magyarországot is, legalábbis ez derül ki a debreceni egyetemen TCM-et (Traditional Chinese Medicine - Hagyományos Kínai Orvoslás) oktató, két évtizede Magyarországon élő Dr. Csen Csen (Dr. Chen Zhen) nevével fémjelzett vállalat felméréséből.

A legnépszerűbb kínai étrendkiegészítőket tartalmazó lista első helyén a kínaiak körében már több ezer éve ismert és kedvelt szűztea készítmények állnak, amelyek - legfőbb alkotóelemük, a zöld tea révén - nemcsak a szellemi teljesítőképességet serkentik, hanem megelőzik a fáradtságérzetet is.
A másik népszerű gyógynövény a kínai hagyományos orvoslásban ötezer éve használatos ginszeng, amely növeli a koncentrálóképességet, a szellemi- és fizikai kitartást, gátolja az öregedési folyamatot és a túlhajszolt szexuális élet kiegyensúlyozójaként is ismert. A listán szerepel még az alga, a galagonya és a halolaj is, amelyek szintén természetes módon járulnak hozzá a fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához.

Dr. Csen, a kínai és a nyugati orvoslás szakavatott ismerője úgy véli: Magyarországon, csakúgy mint a többi nyugati országban, az átlagember akkor fordul orvosához, amikor már bekövetkezett a baj, míg Kínában éppen azért keresi fel a doktort, hogy ne következzen be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását