2024. március 29. - Auguszta

Megemlékezés Hejcén

Sólyom László köztársasági elnök az áldozatokra emlékezve ma koszorút helyez el Hejcén, a két évvel ezelőtt történt repülőgép-szerencsétlenség helyszínén; a balesetben 42 szlovák katona vesztette életét.
2008. április 23. szerda 08:26 - Hírextra
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település fölött magasodó, több mint hétszáz méteres Borsó-hegyre zuhant 2006. január 19-én a szlovák légierő AN 24-es csapatszállító repülőgépe, amely a koszovói békemisszióból szállította haza a szlovák békefenntartókat.

A kassai repülőtér közelében, a leszállópályától alig harminc kilométerre történt a katasztrófa, Hejcénél. A repülőgépen utazó negyvenhárom szlovák katona közül csak egyetlen ember élte túl a katasztrófát, az akkor 27 éves Martin Farkas.

A szerencsétlenség helyszínén obeliszket és 42 kopjafát emeltek az áldozatok emlékére, Hejce központjában pedig ez év január 19-én, a baleset 2. évfordulóján emlékművet avattak.
Sólyom László mind a Borsó-hegyen, mind pedig a települési emlékműnél elhelyezi koszorúját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását