2024. április 17. - Rudolf

Az MR az ORTT-hez fordult

A médiahatóságnál támadta meg a Magyar Rádió az ORTT panaszbizottságának egy héttel ezelőtt született döntését, amely helyt adott a kormányszóvivő panaszának egy március közepi interjújukkal kapcsolatban; erről az intézmény elnöke tájékoztatta pénteken az
2008. április 18. péntek 14:39 - Hírextra

Mint a múlt pénteken, egyhangú szavazással elfogadott panaszbizottsági állásfoglalás felidézi, a Vasárnapi Újság március 15-i adásában Orbán Viktor Fidesz-elnök "azt állította, hogy Magyarország adósságkockázatának leminősítéséhez a népszavazásnak semmi köze nem volt és ezt a műsorvezető nem korrigálta, holott közismert volt a hitelminősítő ezzel összefüggő hivatkozása". Ezzel szemben az ellenzéki párt elnöke által elmondottakra a riporter "semmiféle észrevételt nem tett".

A kormányszóvivő két nappal az interjú elhangzása után kért helyreigazítást a Magyar Rádiótól a beszélgetésben elhangzottak miatt, de a Magyar Rádió - amelynek elnöke akkor annyit közölt: nem tartja szerencsésnek a sajtón keresztül üzengetést - nem tett a felkérésnek eleget. Ezt követően fordult a kormányszóvivő a panaszbizottsághoz. A panasztestület 1996-as létrejötte óta ez volt a harmadik eset, hogy kormányszerv kereste itt az igazát.

A külföldön tartózkodó Such György, a Magyar Rádió elnöke részleteket nem tudott közölni, ám a közmédium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI úgy értesült: egyfelől azt kifogásolják, hogy Daróczi Dávid kormányszóvivő - mivel nem volt közvetlenül érintett az anyagban - nem is fordulhatott volna a panaszbizottsághoz, másrészről azt vetik fel, hogy a pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének megfelelt a közrádió, hiszen a következő heti adásban a Standard and Poor's hitelminősítő intézet egyik képviselője is megszólalt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását