2024. április 20. - Tivadar

Itt a Pszinapszis!

A pszichológus szakma legnagyobb szaktekintélyei tartanak előadásokat a pénteken kezdődő háromnapos Pszinapszis - XII. Budapesti Pszichológiai Napok című rendezvényen. A Pszichodiák Alapítvány által szervezett esemény idei témája: Megállok magamért, amely
2008. április 15. kedd 18:45 - Hírextra
A három nap során közel 40 előadás lesz. Felszólalnak a szakma legkiválóbb képviselői, többek között Ranschburg Jenő, Popper Péter, Mérő László, Bagdy Emőke, Forgács József és Vekerdy Tamás. Az érdeklődők mintegy 50 műhelyfoglalkozás közül választhatnak, amelyen a pszichológia gyakorlati oldalát is megismerhetik. A magyar program mellett a külföldi vendégek az angol szekcióban értesülhetnek a legfrissebb eredményekről, aktuális szakmai kérdésekről - tudatták a szervezők közleményükben.

Mozi, kortárs alkotók kiállítása és más kulturális események szerepelnek még a programban, de ez csak töredéke a kínálatnak. Részletek a www.pszinapszi.hu honlapon találhatók. A rendezvénynek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad otthont.

A magyar pszichológustársadalom a Pszinapszist a tudományos élet fontos eseményei között tartja számon. A program célja a pszichológia megismertetése, elfogadtatása, népszerűsítése, különböző rész- és határterületek, aktuális kutatások és alkalmazási tapasztalatok bemutatása.
A Pszichodiák Alapítványt 1997-ben, az ELTE pszichológia szakos hallgatói hozták létre. A Pszinapszist az egyetemi hallgatók önkéntes alapon szervezik a pszichológia iránt érdeklődő laikus és szakmai közönségnek. Az esemény eleinte csupán 100 főt vonzó egyetemi előadássorozatnak indult, mára azonban a látogatók száma meghaladja a négyezret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását