2024. március 29. - Auguszta

Európa legnagyobb makettkiállítása Mosonmagyaróváron

Tizennyolc országból több mint ezer makettezőt láttak vendégül szombaton és vasárnap Mosonmagyaróváron a nemzetközi makettkiállításon és versenyen.
2008. április 13. vasárnap 18:48 - Hírextra
A rendezvény szervezője, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub 12. alkalommal rendezte a kiállítást, amelyet mára Európa első három makettversenye között tartanak számon. A rendezvényt szervező egyesület elnöke, Egresi András elmondta: kezdetben mindössze néhány tucat makettet neveztek be, és az első alkalmakkor könnyedén elfértek a városi könyvtár előterében is.

2008-ban már a tavalyihoz képest is húsz százalékkal többen, 18 országból több mint ezren jelentkeztek. Az idén már nem csak a környező országokból érkeztek versenyzők és kiállítók, hanem Görögországból, a Skandináv-államokból, sőt Kanadából is érkezett makettező. A rendezvényt a helyi egyetemi karon, a vár épületében és udvarán tartották.

Idén először a versenyen a mester kategóriában is vártak indulókat. A makettek mellett egyéb látványosságokat is felvonultattak, az udvaron egy II. világháborús Tigris tank élethű replikáját csodálhatták meg az érdeklődők, de a mai haditechnika is felvonult, a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint hagyományőrző klubok tartottak jármű- és harcieszköz-bemutatókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását