2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vilmos herceg "királyi szárnyai"

Hivatalos ceremónia keretében, apjától, Károly walesi hercegtől vehette át pénteken "királyi szárnyait", a brit légierő pilótájának járó rangjelzéseket Vilmos herceg, aki a második helyen áll a trónutódlás sorrendjében.
2008. április 11. péntek 18:51 - Hírextra
A Royal Air Force (RAF, a Brit Királyi Légierő) háromhónapos gyorsított tanfolyamon biztosította a pilótaengedély megszerzését a királyi sarjnak - normális esetben három-négy év is kell ehhez.
A ceremónia a közép-angliai Cranwell támaszponton zajlott le.

Andy Lovell alezredes, aki kiképezte és levizsgáztatta Vilmos herceget, igen elismerően nyilatkozott növendékéről. "Kiváló volt. Nagy hatást gyakorolt rám pilótatehetsége. Természetes adottsága van a manőverezésre és igen gyorsan tanult".

Vilmos hercegnek gyermekkori vágya teljesült azzal, hogy egyedül vezethetett egy vadászrepülőt.
A ceremónián ott volt Kate Middleton, az ifjú herceg barátnője, aki először tűnt fel Vilmos oldalán azóta, hogy az 2006-ban elvégezte a Sandhurst katonai akadémiát. A pár útjai 2007 áprilisában különváltak, majd nyáron ismét felújult a kapcsolat.

Vilmos alhadnagyként végezte el a Sandhurst akadémiát, majd a szárazföldi hadsereg egy felderítő szakaszának parancsnoka volt. A RAF pilótatanfolyamának elvégzése után pedig a Royal Navy, a haditengerészet keretében fejeződik be katonai kiképzése.

A most 25 éves Vilmos herceg régi hagyományt folytat, apja, a walesi herceg és nagyapja, Fülöp edinburghi herceg ugyancsak a RAF pilótája volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását