2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Christopher Lambert visegrádi reklámcsörtéje

Christopher Lambert, az egykori Hegylakó felkap egy fakardot a középkori vár kőkútjáról, és azonmód aprítja is a korabeli színes gúnyába bújt kaszkadőröket - a neves filmszínész egy magyar ásványvíz reklámfilmjének forgatására érkezett ezen a dermesztő, d
2008. március 20. csütörtök 06:54 - Hírextra

Jól áll a kezében a kard, néhány próba után már a fémszablyák csengése hallatszik az egykori királyi palota Salamon-tornyának udvarán, és élesben próbálják le a jelenetet. A gyakorlott vívó mozdulatait a stáb felcsattanó tapssal jutalmazza.

A Visegrádi ásványvíz készülő reklámszpotjának forgatókönyve szerint a visegrádi történelmi múltba belép egy lovag, aki megvéd egy családot. A jelenbe visszacsöppenve pedig azt látjuk, hogy ez a legenda tovább él - mesélte Tömböczky Péter rendező.

"Lambert kellemes ember, jól megértjük egymást" - mosolygott a metsző szélben, és hozzátette, hogy az idő szorítása miatt a 20 másodperces szpot háromnapos felvételét csupán egyetlen napba kell belesűríteni.

A világsztár mindenkivel kedves és közvetlen volt, akár a fotósok előtt pózolt, akár a szerepéről kérdezték.

"Az ember ösztönei megjegyzik a mozdulatokat" - válaszolta a torony tövében felállított lakókocsijában arra a megjegyzésre, hogy milyen természetesen vette fel a kardpárbaj ritmusát. Pedig utoljára a Hegylakó negyedik epizódjában forgatott kardot - emlékezett, majd elmagyarázta, hogy az imént egy nagyon egyszerű jelenet zajlott, mert az idő túl szűkre szabott egy komolyabb csörtéhez. "A filmbeli harcjelenetekhez sokat kell gyakorolni, mert valójában veszélyes dologról van szó. Néha a kosztüm miatt kesztyűt sem viselhetett az ember, ezért aztán bőven kaptam vágásokat" - nyilatkozta az MTI-nek.
Mivel tegnap este érkezett Magyarországra - mondta -, ezúttal nem volt ideje alaposabban körülnézni a történelmi városban, de tudja, hogy gyönyörű, mert három éve, amikor hosszabb időt töltött itt A harag napja című misztikus thriller forgatásán, már látta Visegrádot is.

"A reklámfilm forgatását részben a gyermeket támogató Robert Burns Nemzetközi Alapítvány miatt vállaltam el, részben azért, mert nagyon hiszek a vízben. Szerintem a víz az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb elem az ember életében. Élelem nélkül tovább kibírjuk, de víz nélkül nagyon gyorsan meghalunk, hiszen a testünk 80 százaléka víz" - magyarázta motivációit a sztár.

A skót nemzeti költőről elnevezett Robert Burns Nemzetközi Alapítvány tíz éve alakult meg Budapesten azzal a céllal, hozzájáruljanak a súlyosan beteg és hátrányos helyzetű magyar és közép-európai gyermekek gyógyításához. Tevékenységükhöz elsősorban magyar nagyvállalatok támogatását keresik.

Lambert 2005 áprilisában Hegylakó-kardját árverezte el egy budapesti jótékony célú vacsora keretében, amelynek bevételéből az említett alapítvány is részesült.

A reklámfilm producerei ilymódon, az alapítványon keresztül tudták megnyerni a gyermekek javára gyakran jótékonykodó színészt a visegrádi kliphez, hiszen a reklámkampány alatt a forgalom bevételének bizonyos százalékát a Burns Alapítvány kapja majd - tájékoztatott Vester Csaba a szpot társproducere, aki hangsúlyozta, hogy ez az első olyan magyar termék, amelynek hollywoodi színész részvételével forog a reklámfilmje.

A vízhívő sztár elárulta, hogy megkóstolta a kampányfilm témájául szolgáló vizet, és "nagyon ízlett neki, különösen a buborékos változat".

Hogy akkor miért kólát kortyolgatott az interjú közben? Nos, a magyarázat egyszerű: "A kóla a koffeinem, sohasem iszom kávét."

Mi a véleménye a reklámokról? Erre az volt a válasza, hogy "ha csinálok valamit, akár reklám, akár film, a legtöbbet igyekszem nyújtani. Semmit nem tennék csak úgy félkézzel. Minden munka fontos. A reklám olyan, mint egy aprócska mozi, és ugyanolyan képességeket és tudást követel."

A közelmúltbeli szerepeiről beszámolva megemlítette, hogy alig több mint egy hete fejezte be a munkát a Driver című Londonban és Lengyelországban forgatott filmen, előtte pedig egy francia thrillerben játszott. A naptára zsúfolt, júliusban Kolumbiában, majd Dél-Afrikába áll a kamera elé.
S vajon forgat-e még mostanában Magyarországon is? "Kész vagyok rá, várom" - vágta rá nyomban széles mosollyal.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását