2024. április 25. - Márk

Már a születés előtt eldől, mennyi lesz a sperma

A felnőttkori esetleges terméketlenség és más hasonló problémák az anyaméhben mérhető hormonszinttel állnak összefüggésben a terhesség korai szakaszában - mutatták ki patkányokon brit kutatók. A kutatásról a Journal of Clinical Investigation szakfolyóirat
2008. március 18. kedd 09:06 - Hírextra

A nemi szervek rendellenessége, az alacsony spermiumszám, a rossz helyen kinyílt húgycső, a le nem szállt herék és egyéb problémák a terhesség 8-12 hetében mérhető hormonokkal, így például a tesztoszteronnal állnak összefüggésben az Edinburgh-i Egyetem kutatói szerint - olvasható a BBC News honlapján.

Ha ezen hormonok szinte alacsony, akkor valószínűleg később rendellenességre lehet számítani.
A szakemberek azt is kimutatták, hogy az efféle androgén hormonok mennyisége összefügg a pénisz alapja és a végbélnyílás közti távolsággal.

Azt korábban is tudták, hogy az androgén hormonok alapvető szerepet játsszanak a magzat nemi működésének kifejlődésében, de hogy ilyen korán már fontos hatást fejtenek ki, kissé meglepte a szakembereket.

A kutatásról, amelynek eredménye egy előrejelző módszer alapja lehet, a Journal of Clinical Investigation szakfolyóirat internetes kiadásában olvasható beszámoló.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását