2024. április 19. - Emma

Több pénzt szeretnének a 4-es metróra

A tavalyi 307 millió forintos keretének több mint a dupláját, 678 millió forintot költhetne idén működési költségekre a BKV 4-es metró projekt igazgatósága, ha a Főpolgármesteri Kabinet által hétfőn támogatott javaslatot a jövő héten elfogadja a Fővárosi
2008. március 17. hétfő 16:02 - Hírextra

Tájékoztatásuk szerint Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában az igazgatóság jelenlegi 19 fős létszámának 40 fősre emelésével indokolta az igazgatási költségek növelését. Az állam és a fővárosi önkormányzat közti metrószerződés alapján 386 millió forintot közösen finanszíroznak, 291 millió forintot pedig a főváros előlegezne meg a BKV-nak szánt ez évi önkormányzati támogatás terhére.

Ha a főváros a KözOP-pályázatból megszerzi azt a mintegy 300 millió forintot, akkor azzal kiegészítik a BKV-nak szánt amortizációpótló támogatást. A létszám növelését a projekt igazgatóság előtt álló új, illetve megnövekedő feladatokkal indokolta Hagyó Miklós előterjesztése.

További egyeztetések igénye miatt a kabinet nem döntött a BKV-nál bevezetendő kisgyermekes bérletről.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberben egy ellenzéki javaslatot kiegészítő kormánypárti módosítás alapján döntött arról, hogy a kisgyermeküket nevelő, rászoruló szülők számára új, kedvezményes havi bérletet vezetnek be. Ennek ára megegyezne a tanuló-nyugdíjas bérlet jelenlegi 3.250 forintos árával.
Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes álláspontja szerint a kismamabérletről az sms-jeggyel és az üzleti tervvel egyidejűleg célszerű dönteni. A cég veszteségét egyébként 220 millió forinttal növelné az úgynevezett kismamabérlet bevezetése.

Danielisz Béla (MSZP) frakcióvezető-helyettes megerősítette azt a szocialista álláspontot, hogy a közgyűlés hatályos döntésének megfelelően intézkedni kell a kismamabérlet bevezetéséről.

Demszky Gábor a Főpolgármesteri Kabinet jövő heti ülésére egy új előterjesztést vár ez ügyben.
Az MTI értesülései szerint a kabinet ülésén nem esett szó a BKV vezérigazgatói pályázatának kiírásával és a cég felügyelőbizottságának a busztender vizsgálatáról kapcsolatos jelentésével összefüggő kérdésekről sem.

A főpolgármester azt viszont leszögezte, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az önkormányzat közlekedési tanácsnoka nem lesz a BKV vezérigazgatója, hiba lenne ugyanis, ha egy politikus látná el ezt a feladatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását