2024. április 20. - Tivadar

Komjáthy kitüntetése

Az idén 75 esztendős Komjáthy György, számos zenés műsor egykori szerkesztője és műsorvezetője vasárnap a 40. Nemzetközi MegaBörzén, átveheti a Börze Vándordíjat az életmű kategóriában.
2008. március 13. csütörtök 08:40 - Hírextra
A Börze Vándordíjat 2002-ben alapították, s a hazai zenészek közül eddig Szikora Róbertet, az Omega együttest, a Karthágó együttest, a Bikini együttest, Bródy Jánost és Horváth Charlie-t tüntették ki a trófeával.

A kitüntetésre váró Komjáthy György egyebek között a Csak fiataloknak, a Töltsön egy órát kedvenceivel, a Pop-regiszter, a Vasárnapi koktél és más műsorok vezetője volt hosszú éveken át. A díjátadásra számos zenész készül, vasárnap jelenik meg egy telefonkártya arcképével.

A Börze Alapítványt 2002. május 13-án jegyezték be közhasznú szervezetként. Az alapítvány célja a zenei és egyéb kulturális értékek felkutatása, azok ápolása, megőrzése a jelen és a jövő számára.

Csabai Mátyás, a Lemezbörze...plusz gyűjtőmagazin tulajdonos főszerkesztője a 10-től 16 óráig tartó rendezvény főszervezője elmondta: a 40. Nemzetközi Megabörzén nemcsak Magyarországról, hanem szinte a világ minden részéről érkeznek gyűjtők és kereskedők. A "felhozatal" több mint fele bakelitlemez, és ez is bizonyítja, hogy a fekete korongok népszerűek még ma is.

Ezen a vasárnapon is lehetőség lesz olyan felvételekhez is hozzájutni, amelyeket digitálisan máig nem adtak ki. A CD-k között lesznek Magyarországon nem forgalmazott albumok és kispéldányszámú szériák is. Az összejövetelen minden felfedezhető, ami a zenével kapcsolatos: kiadványok, könyvek, fotók, telefonkártyák, bélyegek és egyéb relikviák.

- Az tanácsoljuk, senki ne dobja ki régi lemezeit, a MegaBörzén találhat rá vevőt, vagy el tudja cserélni akár CD-re is - jelentette ki Csabai Mátyás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását