2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A fürdőszoba bekerül a hálóba

A fürdőszoba bekerül a hálóba és nem emlékeztet a hajdani fürdőkre, a teraszon szobabútorok állnak - a lakás egyes helyiségei új szerepet kapnak a legújabb lakberendezési trendben - derült ki a hétvégén zárult szakkiállításon.
2008. március 10. hétfő 12:39 - Hírextra

A terasz soha nem volt ennyire megbecsült helyiség, mint ma. A napfény, a zöldfelület - akármilyen parányi - és a szabad levegő értékesebb, mint valaha. Ezt azzal hangsúlyozzák a lakberendezők, hogy szobai bútorokra emlékeztető foteleket, ülőgarnitúrákat ajánlanak a kinti élethez és a lámpák is mívesek, egyediek.

A fát tökéletesen utánzó, fonott hatású műanyag ülőgarnitúrákat és foteleket is készítenek ma már, sötétbarna, szürke és fekete színekben, hozzá pedig világos pisztáciazöld párnákat ajánlanak - tökéletesen utánozva az általános szobai bútortrendet.

A lámpák, gyertyák és díszek ezekhez igazodnak. A virágokat, a növényeket is úgy választják ki a tervezők, hogy árnyalataik, stílusuk igazodjon a teraszbútor hangulatához.

A fürdőszoba külleme is gyakran megváltozik: szoba jellegű eleganciát kap, székekkel, kényelmes fotelekkel, olykor képekkel a falon. A kézmosót sokszor sötétbarna fa öleli körül és a falra mintás, vízálló tapéta kerül. A fürdéshez való és más kozmetikai kellékek szekrénybe vannak bújtatva.
A másik irányzat, a minimál, hűvösséget sugároz, de itt is nagy hangsúlyt kap a fal, amelyre nem mindig csempe kerül, hanem inkább színes mozaik, amely sokszor körülöleli a tükröt is.

A hálószoba folytatása sokszor a fürdő, főleg egyedül élők lakásában, vagy ha nem egy fürdőszoba van a lakásban. Sokszor több funkciójú paraván vagy üvegtégla választja el a fürdőt az ágytól. A színvilág és a hangulat ilyenkor természetesen illeszkedik a hálószobáéhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását