2024. április 25. - Márk

Mosóporos dobozba rakta gyermekét, öt évet kapott

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla pénteken, Pécsett hozott jogerős határozatában annak a szombathelyi asszonynak a büntetését, akit korábban öt év börtönnel sújtottak, amiért négy évvel ezelőtt mosóporos dobozba rakta, és hagyta megfulladni újszülött gyerm
2008. február 29. péntek 18:15 - Hírextra

A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon korábban eljárt Vas Megyei Bíróság ítéletét, és a 36 éves Fritzné Kondics Évát 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a nő és férje 1990-ben kötött házasságot, melyből összesen nyolc gyermekük született, annak ellenére, hogy a férfi háromnál nem akart többet.

Az asszony 2004 szeptemberében ismét terhes lett, állapotát azonban titkolta, orvoshoz nem fordult, egyedül édesanyja tudta, hogy gyermeket vár.

A vádlott 2005. június 4-én este, titokban, otthonuk fürdőszobájában egészséges leánygyermeknek adott életet, az újszülöttet azonban törölközőbe csavarta, és egy üres mosóporos dobozba tette, melyre rátette a műanyag fedelet. Ezt követően kitakarította a helyiséget, megmosakodott, majd lefeküdt aludni.

A dobozba rakott csecsemő holttestét másnap a nő édesanyja fedezte fel, de csak egy héttel később értesítette a rendőrséget. Az orvos szakértő véleménye szerint a kislány életképes állapotban született, halálát fulladás okozta.

Az ügy másodfokú tárgyalására azért Pécsett került sor, mert a Pécsi Ítélőtábla bírái segítenek ledolgozni a Győri Ítélőtábla ügyhátralékát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását