2024. április 25. - Márk

Arénába Rock-erek!

A Rock Aréna2 11 hazai rock nagyágyúja mellett ez évben már egy nemzetközi fellépő is színesíti a fesztivál palettáját. A szervezők ez évben is gondoskodnak arról, hogy a látogatók igazi csemegéket lássanak. Különös gonddal válogatták össze a fellépő zen
2008. február 29. péntek 19:27 - Hírextra
A magyar rock legendái között a Zorall és a Zanzibar személyében a fiatal generáció is képviselteti magát és a fesztivál első napján egy nemzetközi fellépő, a SBB – Silesian Blues Band is növeli az esemény színvonalát.

A Rock-Aréna 2007-ben közel 12.000 főt vonzott, ebből is a második napra szinte megduplázódott a látogatottság, amikor is kitehették a MEGTELT táblát, mivel az eladásra kínált jegyek mind elfogytak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a közönség a dühöngőben érzi a legjobban magát. Így az idén az Aréna belső kialakítását is ehhez igazították.



Az Aréna teleszkópos lelátóit némiképpen át kellett alakítani, hogy a jelenlegi színpadkép kialakulhasson, de végtére sikerült megtalálni azt a műszaki megoldást, amivel a tavalyihoz hasonló méretekben közel 1000 emberrel többet fogunk tudni vendégül látni a küzdőtéren.

A lelátók kihasználtságát felfele az Aréna 2. emelete fele is bővítik, és ha hozzá vesszük, hogy új páholyok épültek az Aréna "karéjában" a tetején extravagáns bulizós bárral, akkor biztosra vehető, hogy a közönség megújult környezetben teljes értékűen élvezheti a ROCK zenét.

Azok, akik elfáradnak az erre a célra külön kialakított - és tavaly már bevált - Rock-Kocsmában sörözhetnek, ahol egy nagyméretű kivetítőn kísérhetik figyelemmel az eseményeket. Ez az újítás egészen egyedi, hiszen egyetlen rock fesztiválon sem lehet a színpadképet élőben követni úgy, hogy a kocsma két oldalról nyitott a küzdőtér felé. Így a sörözés közben is megmarad a sztereo hatás...

Alkalmazkodva a fesztivál fejlődéséhez, a hang- és fénytechnikában újítanak. Frenreisz Károly mint a magyar rock nagy-öregje lett felkérve, hogy egyedi hang- és fénytechnikát alkosson az eseményre:
- Annyit elmondhatunk, hogy a felvonultatott hanggal és fénnyel 3 Rock Arénát is lehetne egyszerre működtetni. Több mint 140 speciális intelligenslámpa gondoskodik majd a megfelelő látványról és ugyanaz a keverőpult fog dolgozni, mint ami a legnagyobb rock-er bandáknál szerte a világon (Guns 'n Roses, Billy Idol,...) – mondta Kis Zoltán „Zéro” a Rock Aréna művészeti igazgatója.



Egy speciális technikával késleltetett hangkibocsátású hangfalakat fognak építeni az Arénában, amely alkalmas arra, hogy a nagy téren belül való széteső hangzást úgy hangolja össze, hogy hiába lesznek a fő hangfalak akár 100 méterre az Aréna túlsó sarkától, bárhol hallgatjuk a zene, mindenhol egyszerre szólal meg.

Több mint 300 ember fog dolgozni az eseményen, hogy a színpad, a hang, a fény és minden összeálljon, így kijelenthető, hogy a legnagyobb szabású fedett Rock Fesztivál kerül megrendezésre az Arénában!

A Rock-Aréna2 különlegességéhez mérten a fellépő együttesek kifejezetten erre az alkalomra, eddig nem látott produkciókkal készülnek. A rendezvény házigazdája a műsorvezetőként is egyre közkedveltebb Nagy Feró.

A kétnapos fesztivál keretében 12 rockzenekar lép fel az Aréna színpadán:

Március 7., péntek:

17.00 Török Ádám és a Mini
18.00 Zorall
19.00 Deák Bill Blues Band
20.00 Ősbikini
21.00 Nagy Feró és a Beatrice
22.00 SBB - Silesian Blues Band (Lengyelország – bővebb információ www.sbb.pl )

Március 8., szombat:

17.00 Vörös István és a Prognózis
18.00 Zanzibar
19.00 Kormorán
20.00 Bikini
21.00 Karthago
22.00 Pokolgép

Arénába ROCK-erek, a dühöngő Rátok vár!

További információ: www.budapestarena.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. március 6. 19:12
Öreg vagyok én már az Arénához......De, lélekben veletek leszek! Jó bulit néktek !
Egy egykori "vörös"....! :)
wyx
2008. március 6. 18:34
Vörös István és a Prognózis a 2 napos rendezvény legjobb zenekara! Mindenki az Arénába szombaton fél 5-re! :)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását