2024. április 16. - Csongor

Megtalálta a G-pontot!

Csaknem félévszázadnyi tudományos vita és hálószobai empirikus kutatás után egy olasz nőgyógyász szerint megvan a nők G-pontja, amelynek ingerlése különlegesen erős orgazmust vált ki.
2008. február 22. péntek 11:07 - Hírextra
A G-pontot Ernst Graefenberg német nőgyógyászról nevezték el, aki 1950-ben fedezte fel, hogy a hüvelyben van egy különösen érzékeny terület. A felfedezést beárnyékolta, hogy a G-pont ingerelhetősége meglehetősen szubjektív, és az orvosok mindeddig nem tudták a pontos helyét meghatározni. Ezért sok szakértő a létezését is kétségbe vonja.

Emmanuele Jannini olasz nőgyógyász most bejelentette, hogy ultrahangos vizsgálattal megtalálta a G-pontot. A teljes tanulmánya a British Journal of Sexual Medicine című orvosi folyóiratban jelent meg.

Az olasz nőgyógyász 20 nőt vizsgált meg ultrahanggal. A 20-ból 9 azt állította, hogy képes a vaginális orgazmusra, 11 azt, hogy nem. Jannini azt találta, hogy azoknál a nőknél, akik képesek a hüvelyi orgazmusra, a feltételezett helyen, a húgycső mögött vastagabb a hüvely fala, mint azoknál a nőknél, akiknek nincs vaginális orgazmusuk.



Jannini ebből arra a következtetésre jut, hogy „azoknál a nőknél, akiknél nincs semmilyen látható bizonyítéka a G-pontnak, nem lehetséges a hüvelyi orgazmus”. Az olasz nőgyógyász elégedetten írja, hogy „első ízben sikerült egyszerű, gyors és olcsó módszerrel megállapítani, hogy egy nőnek van-e G-pontja vagy nincs”.

De a szakemberek vitája aligha szűnik meg. Egyesek kétségbe vonják, hogy amit az olasz nőgyógyász talált, az egy különálló képlet-e vagy pusztán a csikló belső része, minthogy a klitorisz mérete igen eltérő lehet.

Mások szerint viszont még további kutatások kellenek annak megállapításához, hogy a G-pont valóban hiányzik azoknál a nőknél, akik nem tudnak hüvelyi orgazmust átélni. Szerintük ugyanis a G-pont meglehet mindenkinél, csak esetleg eltérő az ingerelhetősége.

Van olyan vélemény is, hogy a szövetmegvastagodás nem az oka, hanem a következménye az orgazmusnak. A gyakori orgazmusok tudniillik ezen a helyen az izmok megerősödéséhez vezetnek.

Dr Petra Boynton londoni szexuálpszichológus rosszallóan jegyzi meg a New Scientistben, hogy erre az egész G-pont koncepcióra már egész iparág épült. Szerinte semmire sem vezet, ha "diszfunkcionálisnak" (szervi hibával rendelkezőknek) bélyegzik meg azokat a nőket, akik nem találják meg a G-pontjukat.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását