2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Federer a visszavonulásáról

A férfi világranglistát vezető Roger Federer úgy tervezi, hogy még évekig teniszezik. "Az a célom, hogy addig játsszak, amíg csak lehet, talán 35 éves koromig" - mondta a 26 esztendős világklasszis, miután hétfőn átvette a sportolói Oscarnak számító Laure
2008. február 19. kedd 12:27 - Hírextra
A svájci világklasszis arról is beszélt, legfőbb célja, hogy megdöntse Pete Sampras rekordját, aki 14 Grand Slam-tornát nyert. Federernek három ilyen viadalon kell diadalmaskodnia, hogy átadja a múltnak ezt a csúcsot.

"Egyértelműen ez lebeg a szemem előtt. Amikor Pete-tel bemutató meccset játszottunk viccelődtünk is erről. Abban bíztam, már idén megdönthetem a csúcsát, de az Australian Open után ez jóval nehezebbnek tűnik. Nagyon csalódott voltam, hogy Novak Djokovic megállított az elődöntőben. Azt hiszem, az már jó eredmény lenne, ha idén beállítanám a rekordot" - vélekedett. Federer még egy komoly célt említett karrierjével kapcsolatban: szeretné a GS-trófeák közül gyűjteményéből egyedüliként hiányzó párizsit is megnyerni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, bár egyesek úgy gondolják, erre idén lesz utoljára esélye, ő nem osztja a borúlátók véleményt.

Federer idén sorozatban negyedszer nyerte el a Laureus-díjat, ami korábban soha senkinek sem sikerült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását