2024. április 19. - Emma

Füves cigi receptre

Támogatja a marihuána orvosi célú felhasználását az Egyesült Államok második legnagyobb orvosszervezete, az American College of Physicians, egyúttal sürgeti a kormányt, hogy vonja vissza az erre vonatkozó tiltásokat és finanszírozza a témához kapcsolódó t
2008. február 18. hétfő 11:28 - Hírextra
A hét végén közzétett állásfoglalásban olyan, már elfogadott tényeket idéznek a marihuánával kapcsolatban, mint az AIDS-hez kapcsolódó súlyos lesoványodás kezelése, vagy a rákbetegek kemoterápiája során fellépő émelygés és hányás enyhítése.

"További kutatások szükségesek a marihuána terápiás tulajdonságainak tisztázására és az optimális adagolás megállapítására. A kutatási célú marihuánához való hozzáférés korlátozása is nehezíti azonban a vizsgálatokat" - állítja a szervezet állásfoglalása.

A Philadelphiában, 1915-ben alapított csoportnak 124 ezer, felnőtteket gyógyító orvos a tagja.
"A tudománynak nyitottnak kell maradnia. Több kutatás szükséges, folytatnunk kellene a vizsgálódást" - közölte David Murray, a Fehér Ház nemzeti drogellenőrzési politikával foglalkozó irodájának vezető kutatója.

Az orvosszervezet a THC (tetra-hidro-cannabinol, a marihuána hatóanyaga) nem cigaretta formájú alkalmazásait bátorítja. Véleményük szerint az LSD-hez és a heroinhoz hasonlóan tudományos bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy a marihuánának is helye lenne az orvosi gyakorlatban, mert bizonyos egészségügyi állapotokban biztonságosan és hatékonyan alkalmazható.

Az állásfoglalás szerint mentesíteni kellene a bűnügyi és egyéb vizsgálati eljárások alól azokat az orvosokat, aki a marihuánát orvosi céllal alkalmazzák. Védelmet sürget azon páciensek számára is, akik a marihuánát az államilag engedélyezett módon, egészségügyi indokkal használják.
Az Egyesült Államok tizenkét államában engedélyezik a marihuána orvosi célú alkalmazását. A módszer támogatói azzal vádolják a szövetségi kormányt, hogy ellehetetleníti ezen államok törvényeinek alkalmazását, mert illetékes hivatalának ügynökei időnként rajtaütnek az orvosimarihuána-ellátókon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását