2024. március 29. - Auguszta

Fagylaltárusításról is döntenek

Fagylalt-, jégkrém-, virág- és könyvárusítási kérelmekkel is foglalkozott kedden a Fővárosi Közgyűlés Kiemelt Fejlesztések Bizottsága, amely a decemberben elfogadott új fővárosi szabályozás alapján egyetértési jogkörrel rendelkezik a többmilliárd forintos
2008. február 12. kedd 21:12 - Hírextra

Hunvald György (MSZP) szerint "történelmet írt" ezzel az új döntési jogkörével a bizottság, amely így már nem csak sokmilliárdos beruházásokkal, hanem apró-cseprő ügyekkel is foglalkozik majd.
Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök az MTI-nek elmondta, indokoltnak tartja, hogy a kiemelt fejlesztési területeket érintő közterület-használatoknál egyetértési joga legyen e bizottságnak.

éldaként említette azt az ismeretei szerint az építészek által támogatott ötletet, hogy a Hősök tere alatt alagutat létesítsenek a múzeumok működéséhez. Ezzel azonban megakadályozhatnák a térségbe szánt mélygarázs építését és megnehezítenék a műjégpálya rekonstrukcióját is.

Ughy Attila (Fidesz) a közterület-használati engedélyekről eddig egyedül határozó városképvédelmi bizottság elnöke az MTI-nek korábban azt nyilatkozta, hogy ostoba, komolytalan eljárásnak tartja az új szabályozást, ami miatt az eddigi alig két hét alatt két hónapig is lehet ezután a közterület-használati kérelmek elbírálási ideje.

A kiemelt fejlesztések bizottsága egyébként kedden a városképvédelmi bizottság minden korábbi döntésével egyetértett. Így például tucatnyi fagylalt-, jégkrém-, virág-, könyv- és levelezőlap-árusítási kérelmet elutasítottak.

A zöld utat kapott kérelmek közt szerepelt a Vágta Kft.-nek a május végén - június elején az úgynevezett Felvonulási térre kért kulturális jellegű rendezvényi közterület-használati kérelme. A kft. által ugyenez időben a Hősök terére benyújtott lovas verseny rendezés iránti kérelmet viszont nem terjesztette a hivatal a bizottság elé. A városképvédelmi bizottsághoz hasonlóan elutasította ez a bizottság is a Borfalu 2008 rendezőinek augusztusi közterület-használati kérelmét az úgynevezett Felvonulási tér egy részére. A Vágta Kft. szervezői által jegyzett ARC plakátkiállítás ugyanis már korábban megkapta ezt a térséget. Korábban egyébként egyidőben zajlott az ARC kiállítás és a Borfalu is e területen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását